Stand Journey van DecoLegno op Interieur

Borrel op stand Decolegno vakbeurs Interieur Biennale Kortrijk leadgeneratie vakbeurs training

Wanneer bezoekers op een beurs elkaar aanraden om jouw stand aan te doen, heb je redenen om aan te nemen dat je standconcept ijzersterk in elkaar steekt. Op een beurs als Interieur, waar alle exposanten de creativiteit in een hogere versnelling schakelen, is dat zonder meer een prestatie. En dat is precies wat DecoLegno uit Zaandijk deed met een spel van kijken en zien, gissen en missen, keuren en aanraken…

Een voltreffer, zo bleek

DecoLegno nodigde de beursbezoekers op Interieur uit om op ontdekking te gaan, laden open te trekken, meubelstukken te betasten, een mening te vormen, met elkaar te discussiëren.

WAAW-EFFECT

Het belangrijkste doel van de 68 vierkante meter grote stand was de bezoekers op Interieur kennis te laten maken met de ongeëvenaarde decoratieve mogelijkheden van het Cleaf-portfolio. De Haarlemse ontwerper Osiris Hertman deed een geslaagde poging om de producten van de Italiaanse fabrikant maximaal in het ontwerp te integreren en tegelijk voor een groot waaw-effect te zorgen. Een imposante kroonluchter met tweehonderd verschillende plankjes trok van ver in het gangpad de aandacht van de flanerende bezoekers. Op de stand zelf kregen nog meer Cleaf-producten een plaats tegen de achterwand, die evolueerde van donker naar licht, met telkens weer andere decors en patronen.

Wanneer bezoekers op een beurs aanraden om jouw stand aan te doen, steekt je standconcept ijzersterk in elkaar.

Zes bijzondere meubelstukken prikkelden de bezoekers: Is dit echt leer of…? Is dit een betonnen salontafel of…? Zijn deze kastladen uit marmer of…? De bezoekers werden vanop de kop van de stand uitgenodigd zelf op ontdekking te gaan, laden open te trekken, de meubelstukken te betasten, te besnuffelen, met elkaar te discussiëren over wat echt was en wat niet. ‘Gelieve de meubelen niet aan te raken?’ Niet op de stand van DecoLegno! Daar werden bezoekers juist uitgenodigd hun eigen nieuwsgierigheid achterna te lopen.

N(I)ET ECHT

Het toegewijde speurwerk van de bezoekers op de stand – allen gewapend met een schrijfplankje en een vragenlijst– deed ook de bezoekers in het gangpad verwonderd halt houden: Wat gebeurt hier? Waar zijn die mensen mee bezig? Valt er iets te winnen?…

DecoLegno contracteerde professionele beursconceptschrijver en -stopper Viktor Luttikholt van Stop-contact.com om de interactie tussen bezoekers en standteam in goede banen te leiden. Op het gangpad werden bezoekers al op een uitdagende manier geprikkeld, waardoor bezoekers uit de juiste doelgroep als vanzelf de uitdaging aangingen om op de stand echt van n(i)et-echt te onderscheiden. Onderweg profileerde hij zo ook samen met de andere standmedewerkers de juiste bezoekers.

Lees het gepubliceerde artikel, geschreven door Christophe Landuyt ›

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *