Hoeveel kansen laat jouw team aan je stand voorbij lopen?

,
Stop-contact geeft beurstraining leadgeneratie op vakbeurs voor Material District

Als je er van uit mag gaan dat tijdens een vakbeursdeelname slechts 14% van jouw potentiele klanten als vanzelf jouw stand oploopt, dan mag je er ook van uit gaan dat een standteam ongeveer 86% van de bezoekers als gemiste kans aan hun stand voorbij laat lopen. Als je wel eens op een beurs geweest bent dan herken je dat ongetwijfeld.

Contact maken is een vak op zich

Het gevolg is duidelijk. Standteams kunnen over het algemeen hun hun kostbare tijd effectiever besteden. Vaak gaat veel tijd ‘verloren’ aan niksen, telefoneren, praten met collega’s of wachten. Wil je meer gesprekken en het succes van je team drastisch verhogen dan ligt er dus een enorm potentieel vanaf het gangpad. Echter, op het gangpad vreemde passanten verleiden tot … valt zelfs voor vele doorgewinterde saleskrachten niet mee. Begrijpelijk want contact maken op een vakbeurs vraagt ook geheel andere vaardigheden dan hun dagelijkse werk.

Maak een krachtig aanvalsplan

Meer succes behaal je op een vakbeurs als je met een slim plan beter gebruik maakt van het potentieel vanaf het gangpad. Zet ook de bezoeker centraal in de hele customer stand journey. Het lukt jou straks ook om met een kleine verandering van ‘je werkwijze en strategie’ heel veel meer leads te behalen. Wat je daarvoor nu al kunt doen?

Nu je kansen pakken

Voordat je straks weer deelneemt kunnen we in een doorbraakgesprek jouw huidige vertrouwde aanpak onder een vergrootglas leggen. Je zult merken dat de veel gebruikte ‘old school methode’ je niet écht verder brengt. Doe je mee om te winnen, je budget optimaal benutten en je team vaker laten scoren? Pak dan je kans door je strategie van je aanvalsplan en de werkwijze voor je standteam slimmer op te zetten. Zo maak je van je deelname een professionele ‘contactsport’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *