raakt met lading

Diensten van Stop-contact voorafgaand en tijdens uw beursdeelname

Effectief contact maken met uw doelgroep tijdens beursdeelnames start vanaf het gangpad

 

Wat:

Stop-contact biedt verschillende diensten die erop gericht zijn om standteams vaker en gemakkelijker in contact te laten komen met passanten die anders uw stand voorbij zouden lopen. We geven aandacht aan passanten en brengen hen valide redenen voor een bezoek op de stand. Zo verkrijgen standteams gemiddeld 6x meer gesprekken met die bezoekers die er écht toe doen.

 

Voor wie:

Stop-contact richt zich op dié bedrijven die tijdens beursdeelnames écht een beter rendement willen halen uit hun beurperformance. Daarom richten we ons vooral op teams van bedrijven uit de top 5 van een bepaald segment in een bepaalde industrie. Of op die bedrijven die in de top 5 willen komen.

Diensten tijdens en vóór de beurs:

het verkrijgen van waardevol, effectief en veelvuldig contact tussen uw sales-/standteam en uw doelgroep begint altijd op het gangpad. Het inzetten van zo'n slimme werkwijze levert mijn opdrachtgevers gemiddeld 6x meer bruikbare leads. De diensten zijn inzetbaar tijdens - of in de voorbereiding van klant-events als: beurzen, congressen, presentaties, interne events, braderie, nieuwjaarsreceptie, openingen etc. Kom verder!

 

TIJDENS DE BEURS

 

1) Selecteren van de juiste bezoekers uit de passantenstroom:  een Stop-contactmoment op maat 

Als geen ander weet Stop-contact uit de passantenstroom voor uw stand binnen één minuut bezoekers uit uw doelgroep te selecteren, een latente behoefte boven te halen en bezoekers enthousiast te maken voor het vinden van een mogelijke oplossing op uw stand. Uitgeselecteerde passanten die anders als potentiele kans uw stand voorbij waren gelopen worden alsnog gekoppeld aan uw standteam. Voor hen vinden we altijd een valide reden om hen in beweging te zetten richting uw stand. "Op het gangpad is niet zo zeer de eerste vraag is van belang, maar nog veel meer de vier vragen erna".

 

Direct inzetbaar; Met de eigen touch-points kan ik voor elk standteam in relatief korte voorbereidingtijd komen tot een krachtig ontwerp van een stop-contactmoment. 

 

VOOR DE BEURS

 

2) Het Doorbraakgesprek

Een Doorbraakgesprek of incorperatie workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en is speciaal bedoeld voor sales-, marketing- of communicatiemanagers die een slimme manier zoeken om hun aantal en kwaliteit van gesprekken drastisch te verhogen. 

 

3) Het ontwerp van de Customer Stand Journey 

Alleen met een duidelijke boodschap en aanvalsplan kun je bezoekers 'raken met lading'. Wil je dat een standbezoeker ná de beurs iets anders gaat doén, iets gaat láten of nóóit meer vergeten? Dan zul je moeten komen met een creatieve maar effectieve Customer Stand Journey waarin je bezoekers in 6 stappen (touch points) Verrast, Verandert en Verovert. Samen geven we kleur, vorm en inhoud  aan het communicatieplan.  

Hier een voorbeeld van zo'n concept uit het beurzenvakblad Expovisie. Daarbij heeft Stop-contact vele referentie van opdrachtgevers die aangeven in hoeverre de aanpak hun team heeft geholpen.

 

4)  Incompany standtraining, beurstraining 

Pas als er een gedegen communicatieplan is opgesteld heeft het zin om je beursteam te trainen. Net als de aandacht voor een gelikte stand zal 'ook beurstraining zonder gedegen aanvalsplan' nooit tot het grote verschil leiden. Door samen met u te komen met een krachtige Customer Stand Journey brengen we uw team de vorm, kleur en inhoud van de 6 stappen waarin we als team bezoekers gaan verrassen, veranderen en veroveren voor je bedrijf. Van daaruit kunnen we de specifieke taken en acties bespreken en overdragen aan uw team team. 

 

5) Stop-contact Academy; Beurstraining aan professionals

Deze training/seminar of webinar is vooral bedoeld voor marketing-, sales en communicatiemanagers en andere beursconcept verantwoordelijke professionals. Deze workshop wordt veelal aangevraagd door beursorganisaties.

Stop-contact geeft beurstraining aan marketeers en communicatie-, sales- en alle beursverantwoordelijk managers. Dit gaat niet zo zeer over hoe je vriendelijk moet kijken en niet over correct gedrag van standteams. Deze seminars gaan over hoe je als beursverantwoordelijk manager komt tot 6 krachtige touch points die elk aanvalsplan kracht en inhoud geeft. 

Stop-contact gelooft niet in de meerwaarde van een 'standaard beurstraining'. Veel fouten die op stands worden gemaakt ontstaan omdat standteams niet goed worden gefaciliteerd met een verhaallijn. En juist een krachtige boodschap, verpakt in een goed en aantrekkelijk verhaal, brengt beleving op de stand. Vele fouten op de stand worden vaak vanzelf opgelost simpelweg omdat standteam geen tijd heeft om te telefoneren, te kletsen en te hangen ...  

 

Alles staat in het teken van het ontwerp van een krachtig creatief beursplan waarmee jij je team kunt faciliteren zodat zij meer en betere gesprekken hebben met hun bezoekers. Deze workshops zijn veelal in opdracht van beursorganisaties  

Hoe raak je tijdens de beursdagen de bezoekers met lading? Hoe maak je optimaal gebruik van het gangpad? Vele voorbeelden van communicatieconcepten vindt u onder Bewijsmateriaal.  Misschien kunt u binnenkort er al een bijwonen. Interesse? Gewoon eens bellen naar Viktor: 0633082505

 

Referentie Lohmann & Rauscher "Viktor van Stop-contact.com raakt en verrast bezoekers echt! Hij maakt passanten in mum van tijd bewust van iets. Het worden dan keuzes die ze zelf willen maken. Daarbij kregen we van de Congresorganisatie in het MECC een award voor de drukst bezochte stand met de beste communicatieve triggers. De dagen werden voor onze gasten en ons team echt een feestje, super!"

 

Referentie van Cisco Nederland; InfoSecurity & Storage nov 2015, Patrick Janssen, Marketing Lead Netherlands
"Viktor, bedankt voor de fijne samenwerking voorafgaand, tijdens en na afloop van dit event. In een zeer korte tijd heb je een concept neergezet wat ons heeft geholpen om een succesvolle beursdeelname te realiseren.
Je flexibiliteit, creativiteit en enthousiasme op de stand heeft inspirerend gewerkt. Bedankt!
"

 

Over hoe je effectief contact maakt en selecteert, over stopkracht, story-line en stand scenario, klankbordgesprekken en workshops ten behoeve van leadgeneratie op beurzen
Viktor Luttikholt, Stop-contact.com
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008