Stop-contact.com beantwoordt belangrijkste vragen rond beursdeelnames
Beste [Voornaam] [Tussenvoegsel] [Achternaam]

Deze nieuwsbrief is begin mei reeds eerder verzonden. U ontvangt deze brief omdat het informatie bevat over contactmaken op beurzen. Die info kunt u gebruiken voor de beurs waar u binnenkort aan gaat deelnemen.

Allereerst mijn dank voor de vele reacties en vragen die ik van u mocht ontvangen. Het bracht heel goed in kaart welke vragen zich voordoen bij bedrijven die gaan deelnemen aan een vakbeurs. De belangrijkste vraag rond beursdeelnames blijft toch steeds: 'Hoe maak ik met mijn standteam gemakkelijker contact met passanten op het gangpad?'

Meer leads op vakbeurzen
In mijn nieuwsbrieven - waarvan dit de eerste is - wil ik me laten leiden door uw vragen. Zo weet ik zeker dat ik onderwerpen breng die waardevol voor u zijn en die bijdragen aan groei, verbetering of herstel van uw communicatievraagstukken. Het gaat dan vooral om leadwerving, het leveren van stopkracht en het gericht contact maken bij beursdeelnames of bedrijfsevents. Stop-contact.com geeft u hiermee een frisse mindset, want ook u kunt uw klantenstroom verhogen. 

Al  uw reacties en vragen zijn welkom via viktor@stop-contact.com.  

Viktor Luttikholt
Contactmaker
Stop-contact.com
  In deze nieuwsbrief
  1. Tips on Strips over het werven van leads op beurzen.
  2. Een artikel uit Expovisie over de deelname van de Voedselbank aan de Horecava.
  3. Ontvang het 9-stappenplan om te komen tot een aantrekkelijk stand-communicatieconcept. 
Kom verder! Voedselbank verovert harten tijdens Horecava
De waarde van een krachtig stand-communicatieconcept

Het was net na Sinterklaas dat Barbara van Waveren van de Voedselbank Amsterdam me belde met de vraag: 'Viktor, zou je ons kunnen helpen met onze deelname aan de Horecava 2012 in de RAI?' We hadden nog slecht vier weken om alles uit te werken. Een uitdagende klus dus in de decembermaand.

De volgende dag zat ik met drie dames van de Voedselbank aan tafel. Rond kerst had ik samen met zo'n 15 andere bedrijven uit de eventbranche een ludiek standconcept uitgewerkt voor de Voedselbank: 'Beleg voor anderen'.

De media pikten de beursdeelname van de Voedselbank direct op. RTL, het Parool, de Telegraaf en vele anderen schreven over de eerste beursgang van 'een vreemdeling' die deelnam, de Voedselbank gaat naar de Horecava: 'Het moet toch niet gekker worden.'

Dat werd het wel! Juist omdat collegabedrijven uit de eventbranche vrijwillig meewerkten aan de totstandkoming, ontstond er met elkaar een steeds grotere energiestroom, vanuit het hart. Met die drive wisten we via ons standconcept ook de harten van vele bezoekers te veroveren. Veel ondernemers van Horeca Nederland wisten als "Aandeelhouder" of "Rekeninghouder" een bijdrage aan de Voedselbank te leveren. 

De gang naar de Horecava pikte ook de Expovisie mooi op. Het vakblad voor de beurs- en eventbranche schreef hierover een artikel. Lees het artikel "Voedselbank verovert harten tijdens Horecava";

http://www.stop-contact.com/data/files/downloads/concept_stop-contactcom_met_voedselbank_op_horecava_2012.pdf

Hoe werf ik meer leads op de vakbeurs? Tips on Strips
In deze nieuwsbrief de eerste Tips on Strips, want beelden zeggen vaak meer dan woorden. 

De belangrijkste vraag die ik van veel bedrijven krijg luidt: hoe maak ik het best contact met vreemde bezoekers? Velen vragen zich af hoe ik als Stop-contact.com voor mijn opdrachtgevers gemiddeld een 4- tot 6-voudig aantal leads binnenhaal. Het antwoord is natuurlijk niet zomaar gegeven.

Lever aantrekkelijk spel
Het genereren van leads op een beurs is een vak op zich. Winnen kun je alleen als je als team opereert, met spelers die vanuit hun vakkennis en een krachtige mindset en focus weten te handelen. U weet ook: alleen bij aantrekkelijk spel loopt het stadion vol. En daar ontbreekt het bij veel beursdeelnemers aan. Kijk maar naar het plaatje hierboven. Zorg daarom voor een creatief stand-communicatieconcept, waarin bezoekers zich herkennen en aangesproken voelen. 

Willen winnen met slimme strategie
Stop-contact.com richt zich volledig op bedrijven die zich willen verbeteren of zelfs willen winnen op de vakbeurs. Met een slimme strategie voor leadwerving, een krachtig en ludiek communicatiescript en stopkracht op het gangpad kunt ook u veel winst behalen bij uw volgende deelname. Zeker als u gaat Karpervissen in de follow-up. Daarover later meer.  

Start met stopkracht
Stop-contact werkt als contactmaker zelf mee tijdens uw beursdeelname. Op de kop van uw stand laat Stop-contact passanten stoppen door ze op een natuurlijke manier aan te spreken met dé openingszin die triggert. Eenmaal in gesprek selecteert Stop-contact de voor u bruikbare leads en koppelt hen aan uw standmedewerkers. Die samenwerking verloopt heel natuurlijk. Enthousiast gemaakte bezoekers worden panklaar aangeleverd aan uw medewerkers. Zo doet iedereen waar ie goed in is. Juist daar, op het vlak van contact maken met vreemde bezoekers, kunnen heel veel standteams zich verbeteren. Met een ludiek standconcept dat we samen ontwerpen en met stopkracht op het gangpad maakt u straks het grote verschil. Kijk op het plaatje hieronder maar wat dat teweeg kan brengen! In de komende nieuwsbrieven leest u hierover meer.

Elke verbetering telt
Met een klik op onderstaande link verkrijgt u mijn Tips on Strips, die de beursorganisatie van EvenementContact - winnaar van de gouden Giraffe -begin maart 2012 heeft aangeboden aan haar deelnemers. In de komende nieuwsbrieven volgen meer Tips on Strips om daarmee de leadwerving bij uw komende deelnames te verbeteren.

http://www.stop-contact.com/data/files/downloads/tips_on_strips_1_ho_ho_ho_es_even_.pdf 


Met het oog op uw komende beursdeelnames
Volgende deelname
Misschien heeft u uw planning voor de komende beursdeelnames al gemaakt. Of misschien twijfelt u juist enorm om deel te nemen, want: 'Wat levert mijn komende beursdeelname nu werkelijk op?'

Ontvang het 9-stappenplan voor communicatieconcept
Voor bedrijven die bij hun komende beursdeelnames hun prestaties drastisch willen verhogen heb ik een 9-stappenplan opgesteld. Heel handig om met een paar slimme ingrepen te komen tot een aantrekkelijk stand-communicatieconcept. Schroom niet om mij te bellen of te mailen. Dit plan stuur ik u graag toe. Uw eerste stap naar groei, verbetering of herstel is daarmee al gemaakt.
Stop-contact   ~ raakt met lading
Ringdijk 13B - 1097 AA Amsterdam - +31(0)20 772 8008
info@stop-contact.com - www.stop-contact.com