raakt met lading
Stadsdeel Oost Amsterdam
Opdracht

Maak bewoners in de wijk bewust van hun gedrag want "Schoonmaken is simpel"

Event

"Schoonhouden is Simpel-act" op Javaplein

Stadsdeel Oost Amsterdam

Het stadsdeel Amsterdam Oost doet er alles aan om de straten schoon te houden en bewoners en ondernemers te informeren over de afvalregels. Sommige bewoners blijven echter hardnekkig hun huishoudelijk afval op straat zetten in plaats van dat ze het in de containers doen, of houden geen rekening met de vaste inzameldag voor grofvuil. Wie hier graag iets aan wil doen, kan een afvallocatie adopteren.

 

Op de facebook pagina van het stadsdeel vind je meer over deze 'voorstelling'Het stadsdeel Oost loopt in Amsterdam voorop als het gaat om contactmaken met buurtbewoners. Als je gedrag van bewoners wilt sturen dan moet je weten wat er bij hen  leeft. Zo gingen we de wijk in en confronteerden we bewoners op een ludieke manier met hun eigen gedrag. De wethoudster Nevin Ozutok was aanwezig om het belang van dit project kracht bij te zetten.

 

Een geheime voorstelling als lokkertje

Buurtbewoners en winkelend publiek werden op het Javaplein ontvangen in een tent van 3x3 meter. Daar vond een ware voorstelling plaats. Het was interactief en ludiek. In een straal van 50 meter kregen voorbijgangers gratis entreekaarten uitgereikt voor een bezoek aan die voorstelling. Met groepjes van max 8 werden ze binnengelaten in de tent. De rode loper lag voor hen uitgerold, een ware piccolo zorgde voor ontvangst en een korte inleiding. De stemming zat er al goed in, de spanning werd opgebouwd. De piccolo maakte kleding stofvrij, schoenzolen werden gecheckt op hondenpoep, gratis entreekaartjes werden gecheckt op geldigheidsdatum en iedereen klaar??

Komt u binnen en laat u verrassen!

 

Contact maken, bevragen en dan zelf bijdragen

Verrassend was het zeker en dat was ook de reden waarom belangstellenden met brede smile de tent verlieten. Voor hen was er koffie van een echte barrista. De gesprekjes en de goede stemming rond de tent prikkelden ook anderen om een bezoekje in de tent te wagen. Wat was daar nu te zien? Waarom werd deze rode loper voor het niets vermoedende winkelende publiek uitgerold? "Het enige wat we kunnen en willen zeggen is dat we bewoners confronteerden met hun eigen leefwijze. "Kom binnen voor een kijk in uw eigen wijk". In de tent hadden we real life foto's van hoe het momenteel in de buurt is en beelden van hoe het ook kan. Ook vroegen we hoe ze hun leefomgeving zelf het liefst zagen. Suggesties werden met post-its op een groot bord geplakt. Wat wenst u; Simpel schoon of zoals het momenteel is? Wat kan het stadsdeel daar aan doen? Hoe kunt u zelf bijdragen?

 

Vaker onder de mensen

Het blijft tot op heden een verrassing wat er in de tent echt te zien is. We gaan vaker op deze manier het contact aan met wijkbewoners in Amsterdam. Zo wordt schoonhouden écht simpel voor iedereen! Welke moedertaal je ook hebt of uit welk werelddeel je ook komt...

 

Je wijk schoonhouden vindt Amsterdam belangrijk dus brengen we; "Schoonhouden is simpel" vaker onder de mensen.

 

Bekijk de video van de actie op het Javaplein, Stadsdeel Oost, Indische buurt, Amsterdam< Terug naar bewijmateriaal
"Een sublieme samenwerking met Stop-contact.com bracht een geslaagde actie, warme ontvangst en reacties!"
Mario Weij, teammanager Reiniging voor stadsdeel Amsterdam Oost
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008