raakt met lading
Hamer en Stokvis Equipement
Opdracht

Breng deze beursdagen waardevolle bezoekers binnen

Event

Carosserie Vakdagen Hardenber, april 2013g

Hamer en Stokvis Equipement

Hamer is gevestigd in Nederland en België en hebben bijna 350 medewerkers.Hun kernactiviteit is techniek: technische installaties en de hieraan verwante technische dienstverlening. Zij ontwerpen, installeren en onderhouden. In de autobranche werken ze veel samen met Stokvis Equipement. Zo hebben ze onlangs samen de nieuwste Kwik-Fit vestiging aan de Ettensebaan 23 in Breda volledig ingericht met 2-koloms-, 4-koloms- , schaarhefbruggen en diverse wielservice-, remmentest- en emissietestapparatuur. Lees meer hierover

Hamer en Stokvis Equipement  vullen elkaars diensten goed aan. Dat laten ze graag zien in het veld (zie hieronder). Zo ook op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg. Daarom stonden zij op deze beurs ook gezamenlijk op een stand van 68 m2.

 

Slagkracht met stopkracht

Vaker speelt de vraag bij marketingmanagers; "Hoe nuttig zijn vakbeurzen, of; Hoe waardevol zijn de bezoekers van déze beurs voor ons bedrijf? Alleen je laten zien (branding) en meedoen om er bij te zijn, blijken vaak al belangrijke redenen voor een bedrijf om groots uit te pakken in aantal m2. Hamer en Stokvis Equipment begrijpen beide echter als geen ander deze 'passieve' wijze van deelnemen voor hen niet werkt... Dat was op eerdere beurzen al gebleken.

Stop-contact bracht daarom een strakke lijn in de communicatie voor het team op de stand. "Je kunt specifieke informatie op een hele doelgerichte en ludieke manier overbrengen aan je doelgroep". Dat bleek!

 

De grote vraag echter voor Hamer was in de aanloop naar deze Carrosserie Vakdagen; "Loopt onze doelgroep op deze beurs?"  En zo ja ... "Hoe selecteren wij onze doelgroep tussen de vele andere 'VIP's' die in Hardenberg al etend en drinkend over het gangpad slenteren." Stop-contact.com bedacht een passende oplossing op deze vragen. Ze hielp tevens mee bij het leveren van stopkracht en het selecteren van bezoekers op het gangpad. Daarvoor werd een speciaal en krachtig stop-contactmomentje ontworpen. 

 

Vele stop/contactmomentjes

Vele passanten werden met een krachtige trigger (geen hamer of bedompte mokerslagen) aangesproken. Vele voorbijgangers werden werden tot stoppen gebracht. De smile ontstond daarna al snel op hun face.

Het was hard werken op het gangpad want het bezoekersaantal op de beurs viel tegen. "Dat harde werken geeft natuurlijk niet, dan vliegt de tijd voorbij".  Ondanks de vele stop-contactmomentjes konden te weinig mensen uit de doelgroep worden geselecteerd ppeld aan de standmedewerkers. Het aantal vruchtbare gesprekken met mensen uit de doelgroep kon daarom best omhoog. De grote groep truck chauffeurs en - monteurs hadden geen raakvlakken met de directe werkzaamheden en besluitvorming van Hamer en Stokvis Equipement.

 

Na de beurs bleken de resultaten een bekrachtiging van het gevoel dat bij Hamer (na herhaalde deelname aan deze beurs) boven was gekomen. Hoewel er beduidend meer leads werden binnengebracht heeft Stokvis samen met Hamer een duidelijke conclusie kunnen trekken en antwoord gekregen op de grote vraag die men vooraf had. Is deelnemen aan deze beurs zinvol voor ons.

 

Het goede is veel! 

"Als je de beste spelers uit je team op de juiste plek neerzet, de beste voorbereidingen treft en je strategie van het spel aanpast zodat je op  winst kunt spelen dan ben je goed voorbereid op een beurs. Als de slagkracht er is en dan de resultaten niet opwegen tegen de investering dan kun je beter kiezen voor deelname aan een andere beurs. Die beurzen doen zich dit jaar zeker nog voor. Zo blijkt ook hier weer; 'Niet het vele is goed maar het goede is veel' (Goethe). De informatie die werd verkregen en de conclusies die achteraf konden worden opgemaakt door Hamer en Stokvis waren duidelijk ...

 

Wat vonden ze zelf

Hamer en Stokvis kwamen beide met lovende woorden terug naar Stop-contact.com. Het antwoord op 'onze testcase' is zeker verkregen dankzij de samenwerking met Stop-contact.com. "Bijzonder ook hoe gemakkelijk jij bezoekers op het gangpad weet te benaderen, een smile weet los te krijgen en de aandacht weet om te zetten in betrokkenheid. Opmerkelijk en leuk om dat ook eens in je eigen stand te zien."< Terug naar bewijmateriaal
Verfijnde triggers ipv mokerslagen voor Hamer en Stokvis
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008