raakt met lading
Material District Rotterdam
Opdracht

Breng onze 140 standhouders nog meer succes op de beurs

Event

MaterialDistrict Ahoy 2019

Material District Rotterdam

MaterialDistrict Rotterdam
De beurs MaterialDistrict Rotterdam (voorheen Material Xperience) is het toonaangevende evenement voor R&D- en designprofessionals binnen zes sectoren: Architecture, Interiors, Urban & Landscapes, Products, Textiles & Fabrics en Print & Sign. Met 140 exposanten, tentoonstellingen met 200 nieuwe materialen, presentaties van 100 toonaangevende start-ups & ontwerpers én een lezingenprogramma met zo’n 60 sprekers, stond ook dit jaar MaterialDistrict Rotterdam weer bol van de materiaalinnovaties

Op 12 t/m 14 maart 2019 opende Ahoy de deuren voor de beurs MaterialDistrict. De organisatie vroeg Stop-contact om de 140 standhouders in de voorbereiding te ondersteunen. Aan Stop-contact de uitdaging om van hun deelname een nog groter succes te maken. 

 

De begeleiding van Stop-contact voorafgaand en tijdens de beurs bestond uit 4 onderdelen.

1) een Klaar voor de beurs scan; Ben je klaar om contact te maken op de beurs? In deze digitale gratis scan konden standhouders, twee maanden voorafgaand aan de beurs op 5 touch points checken of ze 'Klaar zijn om contact te maken op de beurs'. Bij het afronden van de scan werd er op elk punt een % score gegeven. Tevens kregen ze aan de hand vna hun score advies, tips en trics. Aan de hand van de scores en adviezen ontstonden er ook weer vragen die deelnemers konden opsturen naar Stop-contact. Deze vragen vormden ook de basis voor een Webinar dat volgde.

 

2) Webinar;  Anderhalve maand vooraf had iedere deelnemer de mogelijkheid om een gratis webinar te volgen. Het webinar duurde een uur. Deelnemers kregen een manier van werken voorgelegd waarmee standteam meer bezoekers kunnen verrassen, veranderen en veroveren. Aan de hand van 6 stappen werd het schema van de Customer Stand Journey besproken (zie foto hiernaast). Want hoe geef je kleur, vorm en inhoud aan die Stand Journey? Hoe bouw je voorafgaand aan de beurs aan een creatieve journey die de bezoeker op de stand beleeft, waarmee Stop-contact voor haar opdrachtgevers gemiddeld 6x meer bruibare leads verkrijgt. (Wist u trouwens dat tijdens een beurs minder dan slechts 14% van je potentiele klanten als vanzelf je stand oploopt? Hoe bereik je die 86% van de potentiele klanten die je nu als 'gemiste kans' aan je neus voorbij laat lopen? Zie ook gelijk waar je grootste groeipotentie zit. Hoe buig jij de bezoekersstroom voor je stand in de juiste richting? Welke strategie hanteer je en hoe vertaal je dat naar een krachtig werkbaar aanvalsplan voor je team?  

 

3) Workshop/Doorbraakgesprek; Voor ieder die advies op maat wilde was er het Doorbraakgesprek. Daar gaven we aan de Journey meer kracht, kleur en inhoud.  Tijdens die 'workshop' van 2,5 uur werkten we samen aan de invulling van de customer journey.  Wat is er nodig om de emotionele spanningsboog van gangpad, naar stand en vervolgtraject hoog te houden? ~Raak met lading! Deelnemers kregen voorafgaand aan het Doorbraakgesprek 'de 40 vragen die iedere standhouder (die zichzelf serieus neemt) zichzelf moet stellen alvorens deel te nemen'.

 

4) Tijdens de beurs was Stop-contact alle dagen aanwezig om vragen te beantwoorden, tips te geven of zaken bij te sturen. Het alles werd enorm gewaardeerd door de deelnemers.

 

Referentie van deelnemer Alumet; "Dank voor je heldere inzichten die je gaf tijdens het Doorbraakgesprek, we begrijpen nu pas hoe je meer succes uit beurzen kunt halen en het motiveert ons enorm om er wat beters van te maken ...".

 

Wat anderen zeggen over stop-contact.com

 

Achter deze link zit een kleine impressie van het webinar. Daar ziet u wat er zoal achter de schermen gebeurde.

Hierbij een link naar de video die die een goede impressie geeft van beurs.< Terug naar bewijmateriaal
Dank voor het delen van belangrijke succespunten voor beurzen
Jeroen van Oostveen, directeur MaterialDistrict
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008