raakt met lading
Oude Reimer
Opdracht

Breng ons standteam naar betere beursprestaties

Event

Brabantse Metaaldagen 2019

Oude Reimer

Al sinds 1957 is Oude Reimer importeur en leverancier van gereedschappen en machines voor de verspanende industrie. Daarnaast horen al enige tijd machines en installaties voor de buis, draad- en kabelindustrie en smeermiddelen, afzuigsystemen en trillingsdempers tot het omvangrijke leveringsprogramma.

 Waarom

Ook voor Oude Reimer worden beursdeelnames steeds belangrijker. Daar trachten ze nieuwe potentele klanten te vinden en het goede contact met hun bestaande klanten te versterken. In de wetenschap dat slechts minder dan 14% van de potentiele klanten als vanzelf de stand oploopt is het belangrijk een manier te vinden om uit de passantenstroom (op het gangpad voor de stand) meer potentiele klanten te vinden.  Maar hoe? Het standteam is vaker passief en afwachtend. Stop-contact vindt op dit soort vragen gepaste oplossingen.

 

Samen wisten we in de aanloop naar de beurs met kracht en creativiteit de juiste vorm, kleur en inhoud te geven aan de opzet van de leadgeneratie. Dit keer werden passanten door Stop-contact vanaf het gangpad al aangesproken en geselecteerd. Met met de juiste vragen en triggers werden ook weer de juiste passanten enthousiast gemaakt voor een bezoek op de stand. Het standteam kon vervolgens de nieuwsgierig gemaakte bezoekers ~raken met lading. Dat plan was vooraf al bedacht en besproken met het hele team.

 

Op naar beter

De drie dagen van de Brabantse Metaaldagen was een groot succes. Op de eerste dag had het team om 15.00 uur al meer waarde uit de beurs gehaald dan tijdens de hele Metavak. Dat beloofde nog wat voor de komende dagen én voor de Metavak.

 

Stop-contact begeleidde het team in de aanloop naar de beurs met de bouw van de Customer Stand journey. Belangrijk om stil te staan bij de totale beleving van verrassen, veranderen en veroveren. Je kunt voor bezoekers het communicatie traject vanaf hte eerste contact op het gangpad tot aan de 100 dgn na de beurs al doorlopen en invullen. Daarvoor werd in gezamenlijk overleg een uitdagend traject opgezet met het hele team.

Stop-contact was ook tijdens de hele beurs aanwezig en wist vanaf het gangpad de juiste gewenste bezoekers te selecteren en nieuwsgierigte maken voor een bezoek op de stand. Enthousiaste bezoekers werden keer op keer panklaar aangeleverd aan het team.

 

Die manier van werken pakte voor hen goed uit! Voor Oude Reimer was de nieuwe beursaanpak daarom erg geslaagd. 

Zie ook de video Impressie van ruim 1 minuut;

 < Terug naar bewijmateriaal
"Op de eerste dag hadden we al meer en betere leads dan 3 dagen METAVAK
Danny van Rij, manager Oude Reimer
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008