raakt met lading
Enpuls
Opdracht

Help ons met contact maken tijdens congres

Event

VNG congres MECC Maastricht

Enpuls

De energiesector ondergaat een metamorfose. Energie wordt niet alleen geproduceerd door centrales, maar ook via zonnepanelen op het dak van de school. Buurten wekken samen energie op, bedrijven delen hun restwarmte met de wijk en energie wordt opgeslagen in elektrische auto’s. Enpuls kijkt naar de toekomst, ziet kansen en helpt om lokale energieambities waar te maken.

 

Enpuls helpt gemeenten bij zo'n duurzaam vraagstuk en verbindt hen aan bedrijven of personen zonder financieel belang. Samen met de partners van Enpuls los je zo het energievraagstuk osneller p.Net voor de zomervakantie nam Enpuls deel aan het NVG-congres in het MECC. De bestuurders van vele Nederlandse gemeenten kwamen bijeen voor hun jaarlijkse ledenvergadering. Enpuls staat er vaker met een kleine stand van twee bij drie meter met een team van vier mensen en stonden ergens geheel achteraf ‘vier hoog achter’, ver weg van de ingang. Hoe krijg je in alle vroegte al bezoekers bij je stand? Daarvoor werd de hulp van Stop-contact ingeschakeld.

 

Piekmomenten tijdens het congres

Zoals je weet heb je tijdens een congres maar vaak enkele korte pauzes en dat zijn dé piekmomenten waarin je contact kunt leggen met je publiek. Het zijn de koffiepauzes en de lunch. In die tijd wil je het liefst dat bezoekers direct jouw stand opzoeken en niet andersom. Maar hoe?


Koffiebon voor duurzame koffie bij entree

Dit jaar wilden we nog optimaal gebruik maken van de inlooptijd in de vroege ochtend. De bezoekers willen natuurlijk na hun lange reis naar Maastricht hun begeerde kopje koffie. Met die wetenschap creëerden we direct bij de entree al ons eerste contactmoment. Daar kregen bezoekers een hartelijk welkom van Viktor. Hij liet bezoekers zelf de keuze;  "Welkom, u bent ongetwijfeld toe aan een heerlijke koffie. Wilt u dan een ‘gewone’ koffie of een heerlijke duurzame koffie? Zij die kozen voor duurzaam kregen van ons een koffiebon met een foto van een blij meisje met groene handjes. Zo maakten ze bij de entree al een start met onze verhaallijn.


Barista met een belofte

De koffiebon voor de duurzame koffie konden ze direct inwisselen op onze stand. Die eerste trigger ‘op duurzaam’ was startte het verhaal en hun boodschap: Enpuls helpt gemeenten met de versnelling van hun energietransitie naar 2030, ze helpen met het vinden van de juiste partners voor specifieke vraagstukken op verduurzaming dus. Eenmaal bij de stand in de rij bij de barista betrokken we hen verder in het verhaal. We hadden daarvoor uitdagende vragen opgesteld.


Groene handjes en beloften

De achterwand van de kleine stand was gevuld met slechts één grote sprekende foto van een 10-jarig meisje, Louka. Ze speelt met haar zusjes in een groen park, keek heel blij en toonde haar groen geverfde handjes. Het standteam vertaalde haar vraag naar de aanwezige bestuurders: “Mevrouw, meneer, kunt u mijn gemeente (en toekomst) nóg groener maken? We spraken bestuurders dus aan op hun belangrijke taak in de vorm van een heel persoonlijke vraag.


Jah, nu zelf aan de bak

Ieder kon de antwoorden opschrijven op kaartjes in de vorm van groene handjes. Als dank en reminder kregen deelnemers werkhandschoenen mee voor in de tuin, natuurlijk hadden ze een groene binnenkant. “Ja meneer, u moet nu zelf aan het werk, aan de bak dus! Want 2020 en 2030 liggen al heel dicht voor ons.” Met een dikke smile werden de werkhandschoenen in ontvangst genomen.

 

Resultaat 6x meer
Dit jaar verkreeg Enpuls met dit concept heel veel gemeentebestuurders als potentiele partner op de koffie van Enpuls. Het is nu zaak dat enthousiasme bij hen vast te houden. Daarvoor hebben we weer rake contactmomenten bedacht in de 100 dagen na de beurs. Voor Enpuls was deze opzet en benadering van bezoekers op een congres geheel nieuw. Maar wel een groot succes dus voor herhaling vatbaar!< Terug naar bewijmateriaal

Arjan Gundlach, communicatiemanager Enpuls
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008