raakt met lading
Nedis Group.
Opdracht

Overtref de prestatie van 550 leads van vorig jaar

Event

IFA 2014, Berlijn

Nedis Group.

Met meer dan 30 jaar ervaring, zijn we één van Europa's marktleiders op het gebied van consumentenelektronica en -accessoires. Als groothandel beheren we negen eigen merken en distribueren we meer dan 300 merken, waaronder exclusieve en gelicenseerde merken. Er werken momenteel meer dan 350 mensen bij ons, verspreid over lokale vertegenwoordigers en distributiecentra in 17 landen. Samen leveren wij aan meer dan 50.000 retailers en e-tailers in meer dan 50 landen. Wij bieden een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, scherpe leveringsservice en een innovatief productaanbod. Ons bedrijf draait om samenwerkingsverbanden binnen de hele toeleveringsketen. Dit resulteert in winstgevende mogelijkheden voor alle betrokken partners. Gecombineerd met onze ambitie en 30 jaar ervaring, maakt dit ons een toegewijde en betrouwbare partner die resellers de verkoopkracht geeft die zij verdienen.

Doelstelling

Vorig jaar 2013 was het voor NEDIS de eerste serieuze beursdeelname aan de grote Electronicabeurs IFA te Berlijn. In het vorige verslag heeft u kunnen lezen over hoe Nedis dat succes toen heeft weten neer te zetten. "We hadden wel 550 leads, een ongekende teamprestatie". Het blad ExpoVisie had de beursgang in een artikel van twee pagina's beschreven. Het afgelopen jaar was de nasleep van de beurs booming en zijn er veel processen op gang gekomen en veranderd. Dit jaar wilden we voor de retailers in Europa en daarbuiten nog eens éxtra sellingpower brengen. Op de stand wilden we daarom nog meer power en slagkracht brengen dan vorig jaar? Dat lukte! Lees hieronder hoe ...

 

Dit is de link naar het artikel over het concept en de werkwijze dat door het vakblad Expovisie werd gepubliceerd.

 

Alles kan beter

Nedis had veel geleerd van het vorige beurstraject en voor IFA 2014 verschillende belangrijke veranderingen doorgevoerd. In plaats van 87 m2 in 2013 werd het standoppervlak vergroot naar 138 m2. Ook het standteam werd ten opzichte van vorig jaar iets vergroot en de samenstelling werd gewijzigd. De landenmanagers uit Europa werden op de stand gezet als aanspreekpunt voor hun klanten. Iedereen werd echter ook geacht om alle andere standbezoekers van collega-landen te woord te staan en af te handelen. Het thema en de boodschap "Nedis gives you Sellingpower" lieten we hetzelfde. Het productassortiment werd vergroot en de verschillende categorien nóg overzichtelijker gepresenteerd. Het alles leverde heel veel meer herkenning en erkenning bij passanten. Die passanten werden bezoekers op de stand en het standteam maakte van hen weer enthousiaste leads. We brachten het resultaat van 550 naar 850 en dat voelde als een grote overwinning. 

 

Beter vóórdenken dan nádenken

Met een leuk concept krijg je je passanten maar vooral ook je standmedewerkers vanzelf enthousiast. Relaties werden al lange tijd vorafgaand aan de beurs met scherpe triggers enthousiast gemaakt voor een bezoek aan de stand. Met het standteam hielden we twee weken voordien een centrale Europees webinar dat vanuit het hoofdkantoor in Den Bosch werd geinitieerd. Eenmaal op de stand wist Iedereen wat 'm te doen stond. Het communicatie-script met de ludieke krachtige openingszinnen, triggers, doelen, de Tips on Strips etc. kreeg men vooraf ook nog eens toegezonden per mail. Stop-contact.com bedacht zo voor zichzelf en voor het team de openingsvragen. Ook had hij andere vragen die hen prikkelden om nog eens goed na te denken over hun situatie in de eigen markt en hun activiteiten aldaar. Liever gezegd wilden we dat ieder ging vóórdenken ipv na de beurs pas ná te denken. Zo verzamelden we vooraf informatie over verschillende landen en die werd weer gedeeld met ieder afzonderlijk teamlid. Zo hoefden we het team eenmaal op de stand alleen nog met een briefing wegwijs te maken tussen de verschillende stellingen. Elke stelling vertegenwoordigde een categorie van een merk/productlijn.

 

Record aantal bruikbare leads, van 550 naar 850

Stop-contact.com bracht gedurende de hele week stopping power op het gangpad. Tevens was Viktor standcoach. Zo kon hij op zijn werkvloer (gangpad) en de stand iedereen helpen, aansporen, uit elkaar halen of verbetersituaties aangeven. In de avond in het hotel kon ieder in gesprek, vragen stellen en situaties van de dag bespreken. Zo werd het een 'training on the job'. De sfeer onderling en de samenwerking met Stop-contact.com liep tijdens de week als heel natuurlijk. Niet eerder voelde het voor Stop-contact.com zo goed en hecht in een relatief vreemd team. "Heerlijk om zo als team maar ook als buitenstaander, standwerkers enthouisast te zien en vanuit die mindset te zien opereren". De afdeling marketing had met de IFA een heel groot project op te zetten en hebben dit tot in de puntjes uitgewerkt. Niet alleen hebben zij veel opgestoken van de gang van zaken van vorig jaar. Zo ook de vele standmedewerkers. Ieder wist een tandje extra bij te zetten en dat resulteerde in een record aan leads van 850. Reken maar uit wat die kleine invstering je dan ana meerwaarde heeft gebracht.

 

Consumenten scheiden van professionals

Hoe krijg je nou de juiste mensen op de stand? Hoe scheid je de consumenten van de professionals? Mag je afgaan op kleding? Hoe zit dat? Stop-contact.wist daar wel raad mee. Verschillende krachtige openingszinnen werden gebruikt. Een aanloopje naar contact dat mensen als heel prettig ervaarde begon bijvoorbeeld met; "Meneer, ik heb eigenlijk een hele brutale vraag aan u ... wat zit er eingelijk in uw tas? (stilte nemen) Nee nee, ik wil geen details weten maar is het privé of zákelijk?" Met het antwoord dat er ontstond wisten we al snel het publiek te selecteren. Privé bezoekers werden nog 'viel Spass" gewenst. Voor hen die voor 'business' kwamen werd de screening verder doorgezet. de opening bracht vaak verwondering en een brede greins bij de passanten. En juist daar is het bij contactmaken en enthousiasmeren vanuit de neuropsychologie in eerste instantie om te doen. Het eerste contactmoment moet je 'raken met lading'. Dan knalt de dopamine los en kun je mensen overtuigen en betrekken.

 

Gadget

Hoe mooi is het als ene gadget goed aansluit op de boodschap die je brengt. Dan is de gadget een drager en een reminder van het contactmoment. Bezoekers waarvan we een volledige leadformulier konden invullen verkregen een (selling) power bank. Ze kregen ook de opmerking mee; Elke keer als u uw iPhone oplaadt met deze power bank denkt u even terug aan dit moment, dit gesprek. Zo kunt u de verkregen sellingpower ook voor uzelf laten werken.

 

Vragen over de werkwijze hoe jij passanten voor jouw stand kunt verrassen en nieuwsgierig kunt maken? Neem daarvoor direct contact op met Viktor Luttikholt van Stop-contact.com

   < Terug naar bewijmateriaal
Stop-contact werkte o.a. voor:
"Wat een super goede week was het weer voor ons"
Richard van den Dool, Chief Commercieel Officer Nedis Group
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008