raakt met lading
Lely
Opdracht

Zet ons beursconcept kracht bij en train ons standteam

Event

Rundvee & Mechanisatievakbeurs in Hardenberg en Gorinchem 2017

Lely

Lely staat voor flexibiliteit, keuzevrijheid en welzijn voor jezelf en de koeien met behoud van optimale productie en melk van een hoge kwaliteit. En tegelijk diervriendelijk, efficiënt werken en sturen op kosten. Dat is de dynamische werkelijkheid van iedere melkveehouder wereldwijd. Al meer dan 20 jaar werken melkveehouders over de hele wereld succesvol met onze (geautomatiseerde) systemen voor op de melkveehouderij. Een efficiënte manier van werken met diergezondheid als rode draad.

Lely helpt melkveehouders al langere tijd met vele innovatieve oplossingen en komt dan ook graag in gesprek met melkveehouders. Naast interne events bieden beursdeelnames voor hen een belangrijk podium voor de ontmoeting.

 

Tijdens twee beursdeelnames in zowel Hardenberg als Gorinchem wilde Lely dat contact met hun doelgroep versterken. Lely had een team van 6 jonge hosts (kinderen van veehouders) gerecruteerd. Zij zouden tijdens twee beursdeelnames contact gaan zoeken met veehouders, melkers. Samen met Stop-contact zocht Lely naar mogelijkheden en middelen om dit contact gemakkelijker tot stand te laten komen. 

 

Van Brainstorm naar plan

Een brainstormsessie tussen Stop-contact en enkele leden van het marketing team van Lely volgde. Het bestaande concept dat ze al hadden opgezet werd verfijnd en verder ingevuld. Ook werd de grove lijn van de communicatie op de stand in stappen opgeknipt. De 5 stappen die de bezoeker zou maken op de stand werd in een plan opgenomen. Per stap werd de communicatie en de belangrijkste onderwerpen die werden aangekaard uitgewerkt op gevoel. Hoe konden we bezoekers nieuwsgierig maken én de beleving brengen waarmee een grotere 'feel good' ontstond? Het zeer creatieve concept (met kracht gevoed door Media Mixers) kreeg zo een kop en een staart.  Dit plan werd overgebracht op het standteam. 

 

Workshop/training

Met welke triggers krijgen we nu de juiste bezoekers op de stand? Hoe komen we daar nu vanaf de beursvloer mee in contact? Al die items behandelde Stop-contact vervolgens in een workshop bij Lely. De workshop van Stop-contact ging dus niet alleen over stopkracht maar ook over het besef; wat daarna en ervoor ... het verrassen, veranderen en veroveren.

Het inleven in de wensen van de doelgroep is nodig om de juiste interessevragen op de stand te kunnen brengen. Tenminste als je bezoekers in het hart wilt raken.  

 

Van doel naar taken, naar acties

Taken werden beschreven en verdeeld en zo kreeg ieder een rol op de stand die bij hen paste. Om ieder in hun kracht te zetten mocht ieder taken kiezen die ze leuk vonden. Een barman die melk uitschonk, drie stoppers op het gangpad, en twee mensen bij een beursspel. Ieder kon dus dát doen waar ie goed in was en zich prettig bij voelde. Al met al werd het een hele goede beursperformance die door bezoekers eerst met een dikke frons en daarna met een dikke smile werd ontvangen. 

 

 Al met al voor Lely een geslaagde deelname in de aanloop naar een grotere beursdeelname in Duitsland.

 

 < Terug naar bewijmateriaal
Stop-contact werkte o.a. voor:

contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008