raakt met lading
Bergman Clinics
Opdracht

Hoe kunnen we tijdens het NHG Congres ‘connecten’ met huisartsen

Event

NHG te Leeuwarden, 2016

Bergman Clinics

Bergman Clinics is in meer dan 25 jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland. Op meer dan twintig locaties ontvangen we inmiddels meer dan 85.000 cliënten per jaar.

Onze visie laat zich samenvatten in drie woorden: Focus, Aandacht, Resultaat.P-People, het eventbureau waar Bergman al lange tijd mee samenwerkt, benaderde Stop Contact voor één van haar opdrachtgevers die tijdens de NHG Congres te Leeuwaarden een vraagstuk had. Het vraagstuk "hoe kunnen we ‘connecten’ met de huisartsen die tijdens een tal van kleine pauzes de netwerkvloer bezochten". Viktor kreeg als taak om tijdens de pauzes artsen door te verwijzen naar de stand van de opdrachtgever; Bergman Clinics.

 

Referentie van Eveline van Hassel, Sr. Project Manager Events van P-People

Event; NHG Congres te Leeuwareden

“Door de inzet van Stop-Contact was de gehele stand bemanning gebrand om veel traffic op de stand te genereren, wat dan ook een drukke stand tot gevolg had. Viktor heeft een duidelijke visie hoe dit te bereiken en weet mensen hiermee te motiveren.”

(Ook tijdens het NHG in de RAI werkte Bergman Clinics samen met Stop-contact en haalde hiermee weer vele huisartsen op de stand) 

 

Stop-contact zorgde voor een gedegen Stop Contact!
Contact 1: Het team (de standbemanning) werd de avond voorafgaand aan het congres goed getraind in het Why, How en What to do on the stand. De FAQ werden doorgesproken, taken en 'hoe te handelen' werden uitvoerig uitgelegd en eigen gemaakt, drukwerk werd gelezen. Zo werd de dag eigenlijk al voorgeleefd, de mindset werd bij iedereen op scherp gezet. Morgen zouden we allen deelnemen aan een Champions Leaque wedstrijd en het werken op de stand werd benaderd als een Professionele Contactsport. Een speels actief en competitief wedstrijdelement werd ingebouwd door individuele en gemeenschappelijke teamdoelen te stellen. De stemming zat er goed in. Zo werden de verschillende gekozen taken met flair en plezier uitgevoerd.

 

Contact 2: De uitvoer op de dag zelf. Door contact te leggen met de stroom artsen in de ochtend vanuit de entree, de garderobe direct richting de stand van de opdrachtgever, creëerden we al van een afstand een rij van 8 meter. Daarmee was er al een signaal afgegeven dat op die stand wel iets heel moois geboden werd.

En het aantal artsen dat de stand bezocht groeide en met de rij wisten we goed te spelen. De pauzes waren maar kort tijdens zo’n congres, dus gaat het om piekmomenten. Artsen werden in de rij al voorzien van informatie. Ze werden uitgedaagd om uit de rij te stappen en een bezoek te brengen op de stand. Rechts een Gynaecoloog met verschillende modellen van de bekkenbodem en links een orthopeed waarbij je binnenin een knie kon kijken. Ondertussen werd men voorzien van een heerlijk kopje koffie, vers gezet bij de Barista bar op de stand. In de stappen richting Barista konden ze meedoen aan een Poll. Eenmaal in de rij wilde men daar best wel aan mee doen.  

 

Resultaten:
Doelstellingen werden bijna verdubbeld. Vorige prestaties ver overtroffen.
Het aantal contacten met artsen werd in vergelijking met voorgaande congressen bijna vervijfvoudigd. Tevens werd er voorafgaand aan de congres dag een slimme strategie bedacht om artsen ná het congres te kunnen berichten over de Poll. Dat bood weer vele 'na-schoolse' contactmomenten voor de laatste contact fase.

De zorg bij deze zorgaanbieder is dankzij de input van de artsen vanaf heden nog beter afgestemd op de behoeften en wensen van arts en patiënt.

 

Referentie; Eveline van Hassel, Sr. Project Manager Events

“Door de inzet van Stop-Contact was de gehele stand bemanning gebrand om veel traffic op de stand te genereren, wat dan ook een drukke stand tot gevolg had. Viktor heeft een duidelijke visie hoe dit te bereiken en weet mensen hiermee te motiveren.”< Terug naar bewijmateriaal
"Viktor heeft een duidelijke visie over hoe je traffic op stands kunt genereren hoe en weet mensen hiermee op de stand te motiveren"
Eveline van Hassel; sr Project Manager Events bij P-People
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008