raakt met lading
Bewoners Ringdijk 11-13 als Finalist van Nieuwbouwprijs.nl
Opdracht

Stel je voor zeg, wat nu als we eind oktober echt gaan winnen

Event

Finale Nieuwbouwprijs 2011 van Amsterdam

Bewoners Ringdijk 11-13 als Finalist van Nieuwbouwprijs.nl

De wedstrijd voor de Amsterdamse nieuwbouwprijs is voor de 5e keer opgezet door het Parool en AT5. Bewoners van Ringdijk 11-13 wilden een duurzaam buurtfeest ter kennismaking.

Amsterdamse Nieuwbouwprijs
Mijn nieuwe huis, een bouwproject met 7 particuliere initiatiefnemers was eind september genomineerd als finalist voor de Nieuwbouwprijs van Amsterdam. Mede vanwege het feit dat ze het meest duurzame nieuwbouwproject van Amsterdam is als initiatief van een particulier collectief. Ringdijk 11-13 voldoet nu al aan de nieuwbouwnorm voor 2015. Het is daarom bekroond als finalist van de www.nieuwbouwprijs.nl. Het pand die de meeste stemmen voor zich weet te winnen, wint de wedstrijd. Alle stemmen van buurtbewoners en vrienden van de Ringdijk hadden we dus nodig om enige kans te maken. We werden helaas geen winnaar. Echter; "echte schoonheid zit van binnen" was de conclusie tijdens de korte documentaire die AT5 maakte. Bekijk op www.nieuwbouwprijs.nl ook het filmpje (nummer 8) van AT5. 

 

Buurtfeest.
Een duurzaam gebouw komt het best tot z'n recht in een duurzame omgeving. En dat bleek Dombosco, Ringdijk en Transvaalkade.
Een buurtfeest werd georganiseerd voor onze nieuwe (over)buren. Ruim 200 mensen waren getuige van een spetterend duurzaam initiatief. Ondernemers, Buurtbewoners, Ambtenaren van Stadsdeel Oost en zelf stadstoezicht werkte mee om het feest kleur te geven. De nieuwe voordeur van Italiaanse makelei werd de avond van te voren nog geplaatst. De opening werd verricht door Stadsdeel voorzitster Nevin Ozutok. Zij hield haar eerst balkonrede’ en nadat de geluksballonnen waren opgelaten gooide ze met een zwier de voordeur open. Bezoekers konden gedurende anderhalf uur kijken in het hart van de woningen.
En in het hart van dit duurzame bouwproject. De eigenaar van Warmtebelang.nl was aanwezig om geïnteresseerden alle ins en out te vertellen over warmtepompen, zonnepanelen en hoe je daarmee een huis kunt verwarmen.
Tijdens het feest werden de gesponsorde hapjes en drankjes van onder andere Quatfass, Tretteur Charles, Casa400 en Manor Hotel Amsterdam rijkelijk verdeeld onder de gasten. Muziek uit gitaren, zang uit de kelen, mondeling gelal en hartelijke gelukswensen werd op schrift op de wensdeur getekend. Tevens ondersteuning vanuit 'achterwerk in de kast'. Zo  gaven we het feest een duurzame inhoud.
Gezien de drukte op straat was het maar goed dat de straat was afgezet. Het geluk lag vandaag op straat en samen met de buren zullen we dat nog lange tijd laten liggen.  

De oude voordeur die rijkelijk was beschreven met gelukswensen van feestgangers werd de volgende dag als uithangbord geplaatst in een frame in de Ringvaart. Het leverde veel bekijks en duurzame stemmen. Het grote aantal stemmen dat we kregen was uiteindelijk niet voldoende om de Nieuwbouwprijs te winnen. Het feest echter had genoeg stemming om een band te creeeren met de nieuwe buren.

Meer over de nieuwbouwprijs en ook een filmpje van de Ringdijk 11-13 op www.nieuwbouwprijs.nl (filmpje en huis nummer 8).

Stop-contact.com had de leiding over de feestcommissie en zorgde met bewoners voor het optuigen van de hele 'kerstboom'. < Terug naar bewijmateriaal
De wensballonnen van Nevin Ozutok "Ringdijk 11-13 gaat winnen"
Foto door Lex de Lang
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008