raakt met lading
NEDIS
Opdracht

Geef onze bezoeker 'Selling Power'

Event

IFA 2013 te Berlijn, elektronicabeurs

NEDIS

Met meer dan 30 jaar ervaring, is Nedis één van Europa's marktleiders op het gebied van consumentenelektronica en -accessoires. Als groothandel beheren zij negen eigen merken en distribueren zij meer dan 300 merken. Er werken momenteel meer dan 350 mensen, verspreid over lokale vertegenwoordigers en distributiecentra in 17 landen. Samen leveren zij aan meer dan 50.000 retailers en e-tailers in meer dan 50 landen. Nedis biedt een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, levering binnen een dag, en een innovatief productaanbod. NEDIS focust zich op samenwerkingsverbanden binnen de hele toeleveringsketen. Dit resulteert in winstgevende mogelijkheden voor alle betrokken partners. Gecombineerd met hun ambitie en 30 jaar ervaring, maakt dit hen een toegewijde en betrouwbare partner die resellers de verkoopkracht geeft die zij verdienen.

Resultaat; Referentie;

Jan Vis; Marketeer Nedis B.V.
Viktor, we zijn flabbergasted door het enorme gewin wat de IFA beurs in Berlijn voor NEDIS heeft gebracht. Met jouw stop-contactmomentjes op het gangpad selecteerde je vele juiste leads van de consumenten. Heel bijzonder en prettig om te zien hoe jij dat doet! Deze strategie van leadwerving leidde ertoe dat we na twee dagen eigenlijk al ons doel hadden bereikt. De originele en waardevolle conceptmatige ideeën die je aandroeg in het voortraject, hebben ons op de juiste manier geprikkeld om uiteindelijk tot een succesvol standconcept te komen. Je hebt kennis van zaken, je hele begeleiding en je prestaties op de stand, voelden voor het team als een ‘natural fit’. Beursdeelnames die op deze manier worden uitgevoerd zijn heel waardevol! Wat ons betreft volgend jaar graag weer!

 

NEDIS b.v. nam met Stop-contact.com deel aan IFA 2013 in Berlijn. IFA is de grootste elektronicabeurs die plaatsvindt van 6 t/m 11 september 2013.

NEDIS verkoos juist deze internationale beurs om aan al haar klanten in Europa haar nieuwe corporate identity te presenteren. Het hele nieuwe concept van Nedis brengt (potentiële) klanten (retailers) in Europa meer ‘Selling Power’. En die kracht werd duidelijk gemaakt, het vonkte!

 

Beurs-strategie leadwerving & Stopkracht op het gangpad
Stop-contact.com adviseerde NEDIS in het traject voorafgaand aan de beurs en ontwierp de wijze van stopkracht. We kwamen het 9-stappenplan (zie downloads) tot een krachtig promotieplan, stopkracht en standperformance voor de 6 daagse beurs. Hiervoor bedacht Stop-contact de rode draad & de strategie met betrekking tot de leadgeneratie.

 

Stopkracht

Toen het stand-communicatieconcept eenmaal duidelijk stond werd voor het gangpad een krachtig en tevens  ludiek 'stop-contactmomentje' ontworpen. Die momentjes zouden op IFA ook voor de stand worden uitgevoerd door Stop-contact.com. Bezoekers werden zo gemakkelijk enthousiast gemaakt om een bezoek te brengen op de stand. Stopkracht leveren is steeds weer een reuze leuk spel dat lang niet voor iedere salesmedewerker is weggelegd. Want hoe spreekt je iemand aan? En hoe weet je nu of iemand als consument komt of met zakelijke bedoelingen een bezoek brengt aan de beurs. En als je dan eindelijk een zakelijke potentiele bezoeker hebt gevonden en hebt aangesproken, 'hoe verleid je hem dan tot een bezoek aan je stand?  Is die persoon wel interessant voor NEDIS? Willen we hier wel tijd aan besteden? Hoe doet jij dat? Hoe maak jij een willekeurige voorbijganger enthousiast op een beurs voor je bedrijf? Zie jij dit ook als een spel? Als je vaker op beurzen hebt gestaan dan weet je dat standteams moeite hebben met contactmaken met vreemde passanten. Logisch ook; Je moet het maar kunnen verwerken ... al die blauwtjes. Hoe kun je die voorkomen? Hoe maak je van die taak nu een spel dat voor zowel bezoeker als stopper leuk is? Om zo'n stop-contactmomentje te ontwerpen voor NEDIS was ook weer een super leuke uitdaging voor Stop-contact.com. Er wordt in de voorbereiding veel gevraagd van je creativiteit. Het stoppen zelf wordt op de beursdag zelf voor mij dan een moment van inleven en uitleven. Stop-contact.com weet als geen ander; Alleen met aantrekkelijk spel loopt je stadion vol ....


Op IFA wisten we met 'Stopkracht op het gangpad' met één enkele vraag consumenten te scheiden van de zakelijke bezoekers, en dat binnen 5 seconden. We brachten scherpe speelse triggers en vragen met een leuke twist. Zo kregen we steeds een smile terug van bezoekers, ook de bezoekers die bedankten. Dat geeft energie, ook al loop je een (functioneel) blauwtje'. Eenmaal in contact met de zakelijke bezoekers wisten we de retailers en e-tailers en andere potentiele passanten er snel uit te vissen. Het is dan snel schakelen, vissen, inleven, overtuigen, etc en veel belangrijker. Het is een spel; Daarom ontwierpen we dus enkele ultieme prikkelende vragen. Vragen die een smile, een Wow! en een verlángen brengen. Na de smile komt er dan direct oogcontact. ... Een goede visser weet daar veel uit op te maken. De stopkracht leverde voor NEDIS de gewenste klantenstroom op de stand.

 

Bezoekers selecteren en opgewarmd, panklaar aanleveren
Hoe selecteert u op een beurs in 5 seconden de bruikbare bezoekers op het gangpad? En krijgt u de juiste groep vervolgens binnen 1 minuut enthousiast voor een bezoek op de stand? Nedis wilde alleen aan de zakelijke bezoekers hun kostbare tijd spenderen. Dat vraagt veel van ene goede selectie op het gangpad. Door snel te schakelen kon Stop-contact juist deze bezoekers heel gericht enthousiast maken voor NEDIS. Alleen deze enthousiaste bezoekers werden vervolgens gekoppeld aan het internationale team van standmedewerker. Dat is blijkt steeds een hele effectieve manier van standwerken. Het standteam is zo steeds in contact met bezoekers die er écht toe doen. En ze werden hen panklaar aangeleverd! Doelgericht werken komt hier heel duidelijk naar voren.

 

Teamwork
Het team bestond elke dag uit ongeveer 12 mensen van verschillende landen. Door te werken met een stop-contact op de kop van de stand konden op een nieuwe - en slimme manier opgewarmde leads gekoppeld worden aan de verschillende teamleden. Het was voor iedere NEDIS-medewerker dan ook veel gemakkelijker om veelvuldig in gesprek te komen met de juiste  (potentiele) klanten..

 

Kick-off
Alle team leden van de verschillende landen waren vooraf uitgebreid geinformeerd over het beurspromotieplan. Daarbij hield Stop-contact.com voorafgaand aan elke beursdag een kick-off op de stand. Nieuwe leden van het standteam konden we zo op de hoogte te brengen van ‘the do’s en the don’ts’. Omdat Stop-contact elke avond ook in het zelfde hotel aanwezig was wist hij daar vele ‘punten ter evaluatie' te verzamelen, te bespreken met het management en terug te koppelen aan het team. Zo werd het verloop en de manier van handelen van elke beursdag verbeterd. Het gaf het team voor elke volgende beursdag een nieuwe boost. 'Participeren' werd een centraal sleutelwoord voor het team.

 

Standthema
Het thema waaraan we alle acties hadden opgehangen was krachtig en speels;

“Discover what NEDIS can do for you?

NEDIS gives you more selling power”.

 

Ook aan ieder die als retailer of e-tailer werkt in de elektronica branche wisten we een boost geven! Op de stand hadden we 5 sterren om te herkennen, te erkennen en na de beurs te verkennen. Elke ster bracht specifieke informatie over het nieuwe concept van NEDIS. Het bracht retailers ook leerzame inzichten. Elke ‘astronaut’ wist zo op de stand aan zijn ontdekkingsreis via sterren richting te geven. De sterren op de stand brachten vele vonken voor thuis …

 

Ook het resultaat vonkte
De vele vonken die vrijkwamen brachten NEDIS dus vlammen op de stand (78 m2)! De stand stond veelal vol, het sales team kwam veelvuldig in gesprek met vele (potentiele) klanten. Na twee dagen beurs had het management van NEDIS het gevoel dat de beursdoelstellingen van de hele beurs (zes dagen) al waren gehaald. Hoezo levert een beurs niets op?

Het verkregen resultaat op IFA brengt de verschillende landen brengen een enorme boost voor de sales na de beurs.

 

Twee trajecten in de follow-up
Voor NEDIS werd de deelname aan de IFA ook aangegrepen om hun nieuwe corperate identity te presenteren aan de bezoekers. Nog niet eerder hadden ze zo groots op de IFA gestaan. Vele bezoekers waren alleen daarom al nieuwsgierig om een bezoek te brengen op de stand van dit Nederlandse bedrijf. Momenteel wachten er vele leads om opgevolgd te worden. Daarvoor hebben we vanuit de sales en marketing twee concrete trajecten uitgezet voor de komende 100 dagen. De afdeling marketing gaat met alle leads ‘kapervissen’ (zie downloads) en natuurlijk gaat het salesteam in eerste instantie de meest hongerige relevante leads bezoeken. Daarvoor is ook een concreet inhoudelijk plan gemaakt ‘hoe de nieuwe corperate identity en vernieuwde werklijn in de praktijk wordt ingepast. De teams uit alle landen zullen in een later stadium weer bij elkaar komen om elkaars verkregen successen te delen.  

 

Hier de link naar het filmpje dat Nedis maakte over hun IFA beursdeelname;

 

“Ik nodig u uit”!

Iedere marketeer en sales-manager die dit artikel leest nodig ik uit om eens met me in gesprek te gaan. Tenminste als je meer wilt weten over hoe ook jij je standteam beter kunt faciliteren. Als je wilt weten hoe jij met relatief eenvoudige middelen toch een veelvoud aan leads voor je bedrijf kunt genereren?

In dat gesprek kunnen we eens onderzoeken met welke creatieve en strategische input jij voor je komende beurs een krachtig en ludiek promotieplan kunt opzetten. Een slimme strategie voor leadwerving zal daaraan ten grondig liggen.

Kom verder!< Terug naar bewijmateriaal
De vele sparkels van de 5 sterren brachten voor NEDIS een 'schitterend' resultaat
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008