raakt met lading
DecoLegno
Opdracht

Help ons 9 dagen te vlammen op Biennale

Event

Biennale te Kortrijk, Interieurbeurs

DecoLegno

https://decolegno.nl/DecoLegno biedt u een uitgebreide collectie spraakmakend en inspirerend Plaatmateriaal van het innoverende Italiaanse merk Cleaf. Omdat Cleaf met speciaal ontwikkelde hoogwaardige processen werkt, is iedere plaat die uit de pers komt een waar kunststuk. U heeft bovendien keuze uit een collectie van ruim 200 kleurvarianten, trendy structuren en unieke designs die ieder jaar wordt aangevuld met nieuwe trends en innovaties. Zo vindt u voor ieder project en voor iedere opdrachtgever altijd een passende oplossing in onze HPL of DecorSpaanplaat.

DecoLegno
https://decolegno.nl/DecoLegno biedt u een uitgebreide collectie spraakmakend en inspirerend Plaatmateriaal van het innoverende Italiaanse merk Cleaf. Omdat Cleaf met speciaal ontwikkelde hoogwaardige processen werkt, is iedere plaat die uit de pers komt een waar kunststuk. U heeft bovendien keuze uit een collectie van ruim 200 kleurvarianten, trendy structuren en unieke designs die ieder jaar wordt aangevuld met nieuwe trends en innovaties. Zo vindt u voor ieder project en voor iedere opdrachtgever altijd een passende oplossing in onze HPL of Decor Spaanplaat.


Impact met Standbouw en Huh? Stopkracht
De stand van DecoLegno is ontworpen door Osiris Hertman uit Amsterdam. Hij heeft vele interieurs ontworpen ‘all over the World’ en vele architecten kennen hem.
Grote impact had die stand (8x8,5 m2). "Open mond soms bij passanten en big smiles. Voor het eerst dat ik de waarde van een goede creatieve stand heb mogen ervaren. Een stand die ruimte bood als 'speelplaats' vol uitdagingen aan bezoekers. De Huh? En de Wow heb ik vele malen gezien en gehoord bij bezoekers." Aldus Viktor. "En dat is wat we wilden creëren, bereiken met standbouw en het concept voor de mondelinge communicatie". Echter niet ieder die zich vóór de stand verwonderde was direct onze doelgroep. Dus zorgden we voor een nauwe selectie van bezoekers. Natuurlijk met Stop-contact op de kop van de stand.

Op de stand van links naar rechts, een standwand met speciaal gebruik van alle mogelijke decors, van donker naar licht samengesteld, en op de stand 6 speciaal ontworpen meubelen vol verrassingen, ontdekkingen. Openen dus al die lades en kastdeuren! In de markt zijn slecht enkele saaie ‘decors’ van dit materiaal te verkrijgen en met Cleaf gaat er voor decorbouwers en interieur architecten een nieuwe wereld open aan mogelijkheden. Materialen van zeer realistische leerlook, beton, stuc, hout, ijzer, marmer etc. Daar kunnen interieurbouwers straks zelf mee spelen tijdens hun ontwerpmomenten. Afwerking in hotellerie, keukens, kasten, wanden etc. worden hiermee veel mooier. Er wordt momenteel al van alles mee gemaakt en niet alleen door Osiris.

Verleiden en selecteren op het gangpad
Dus wat is mooier dan bezoekers op je stand én het gangpad uit te dagen op dát wat ze elke dag doen; kijken naar materialen en vormen. Ervaar op de stand van DecoLegno het onderscheid tussen kijken en zien ... De architecten, interieurbouwers en industriëlen waren de belangrijkste doelgroep. Ook studenten (klanten van de toekomst bleken zich niet niet tegen te laten houden en talrijk aanwezig) en ‘nette’ consumenten (alleen op de stand gebracht als plesante vulling op momenten dat het even niet druk was) kregen aantrekkelijk spel aangeboden. En of ze werden uitgedaagd! Alleen met aantrekkelijk spel stroomt je stadion vol en een volle stand trekt mensen aan. Dus wilden we continu een volle stand en dat lukte doordat er iets te doen en te zien én te ervaren was..

Uitdagen, betrekken door bevragen
Dat ‘spel’ bestond uit een opdrachtje voor speciaal geselecteerde mensen van het gangpad. De vraag die we stelden; Wat kan je oog aan? Wat is echt op de stand en welk materiaal in de meubels zijn zeer realistisch, kun jij dat zien op afstand? En van dichtbij? Zie je ook waar je naar kijkt? Ervaar het verschil tussen kijken en zien?
Met die vragen stuurden we bezoekers de stand op; Zo deden ze hun vrije rondje om antwoord te vinden op de 3 vragen, met een demoplankje/sample in de hand. Het plankje mochten ze nadien houden en werd zelfs beschreven met een passende persoonlijke tekst, gepersonifieerd.

Aandacht geven en in gesprek met bezoekers
Deze opdracht leverde veel gespreksmateriaal voor de standbemanning en aan bezoekers nieuwe inzichten. Het werkte super goed en iedereen had iets te doen, had plezier en werd verwonderd van de echtheid van de materialen. "Beter om bezoekers de kracht van je product zelf te laten ervaren dan als producent dit van je eigen materiaal te zéggen, te zenden".
Bezoekers op de stand gingen écht aan materialen voelen, ruiken, kijken en zien om de échtheid van de gebruikte materialen van elkaar te onderscheiden. En precies die beleving en verwondering die volgde wilden we bereiken. Heel goed om dat te hebben bereikt met deze stand en werkwijze tijdens de 10 dagen deelname aan Biennale.

Een zeer geslaagde beurs met vele nieuwe grote contacten voor DecoLegno en Witon. En daar draait het toch om?
Bent u Architect of interieur ontwerpen? Kijk dan gerust verder of download de vele decors direct naar uw laptop.< Terug naar bewijmateriaal
Een hele succesvolle beursdeelname en een hele prettige samenwerking
Patrick Leering, directeur DecoLegno
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008