raakt met lading
De Klinker Speelplaats voor Kreativiteit
Opdracht

Breng mijn kreatieve kracht en geef me leads

Event

Onderwijsdag Kampen, 3 oktober 2013

De Klinker Speelplaats voor Kreativiteit

De Klinker is een Speelplaats voor kreativiteit.

De Klinker is een plek op het platteland, omgeven door hagen en akkers net buiten Zwolle. Het hele erf ademt authenticiteit en nodigt uit om tot rust te komen en creatief opgeladen te worden. Er is een goed geoutilleerde  speelplaats in de ouwe stal en buiten staan tafels en is er een beeldhouwberg. In de loods ligt zo allerhande speelgoed voor het grijpen.

Annette geeft vele trainingen en vele losse workshops;

Ook voor vergevorderden is er een leergang van creatieve trainer tot master in creativiteit via creatieve&beeldende technieken.Resultaat; 7x meer leads

Referentie; Annette Wessels, eigenaar De klinker, speelplaats voor Kreativiteit
Beeldend kunstenaar en trainer in creatieve beeldende technieken

In het Goede werk ik met Viktor samen, waarbij we allebei onze kwaliteiten inzetten. Viktor als contactmaker en ik als coach. Het is ongelofelijk hoe gemakkelijk hij contact maakt en met mensen omgaat en voor zich weet te winnen. Toen ik naar de onderwijsdag in Kampen ging waar 500 leerkrachten (mijn doelgroep) zouden komen, had ik hulp nodig van iemand die op die dag in de stand, mij aan zoveel mogelijk leads zou kunnen helpen. Zelf gaf ik 3 workshops. Ik had een plannetje maar Viktor hielp mij aan een veel beter concept. Slim en doordacht en goed voorbereidt. Hij haalde 100 leads binnen, een vijfde deel van de bezoekers en ook nog eens een paar hele waardevolle contacten. Ook kreeg ik nog een plannetje voor na de beurs.Ik ben zo blij met het resultaat, zonder zijn hulp was het niet wat geworden. Stop-contact maakt het verschil.
October 20, 2013, Annette was with another company when working with Viktor at Stop-contact.com

 

Inzetten van Stop-contact na strategisch gesprek
Het was tijdens het strategisch gesprek met Stop-contact.com, drie dagen voorafgaand aan de onderwijsdag. Toen besloot Annette Wessels om Stop-contact.com in te zetten ter ondersteuning van de leadwerving. De ideeën en aanpak zoals Viktor die voorstelde voor het beurs-promotieplan klonken veelbelovend en maakten een groot verschil met haar eigen opzet/aanpak. "Het was wel even snel schakelen met elkaar en dat lukte verrassend goed". Vanuit een bestaand kader
(9-stappenplan van Stop-contact) werden er verscheidene punten van aanpak toegevoegd, veranderd en uitvergroot. Die veranderingen bleken achteraf het grote verschil te maken. Het maakt nogal wat uit; 15 of 100 leads, krachtige triggers of geen triggers, extra handjes of handjes in de broekzak en wat te denken van de vele leuke gesprekjes , als aftrap van de klantrelatie die we hadden aan de stand. Vaker heb je 'géén gesprekjes'. Geen enkele standhouder wist deze dag zo gemakkelijk verbinding te maken met zo veel bezoekers als Annette Wessels van de Klinker, Speelplaats voor Kreativiteit.


Het Event
Tijdens de Onderwijsdag  waren 500 docenten, leerkrachten uit Kampen aanwezig en konden na een krachtige plenaire sessie in de ochtend vanaf 11.30 uur maar liefst 3 workshops volgen. Iedere leerkracht had hiervoor de keus uit wel 27 workshops. Tussentijds waren er 3 pauzes gepland waarin standhouders met bezoekers konden sparren. Juist alleen in die korte pauzes zouden we moeten scoren. Die piekenmomenten zouden we dus goed moeten benutten! Een slim strategisch plan volgde.


Pieken en toch speels met rust laten
Annette gaf zelf 3x een workshop en had daar haar handen vol aan. In de pauzes moesten er ook nog vele leads verkregen worden. Dan is het dus hard aanpoten aan de stand terwijl je zelf wilt lunchen.
De tijd die standhouders tijdens dit soort 'congresdagen' krijgen om in de pauzes gesprekjes aan te gaan en leads te verkrijgen, is doorgaans maar kort. Daarvoor moest een creatieve interactie het  publiek snel enthousiast krijgen zonder duwen/trekken. Prikkelen dus, aandacht vragen en mensen 'speels met rust laten’ in hun eigen pauzes. Die rust bleken ze pas gevonden te hebben na het bezoek aan de stand van Annette Wessels, de Klinker.


Stop-contactmomentjes
Stop-contact ging als contactmaker de beursvloer op. Met leerkrachten had hij in de wachtrij bij het buffet en aan de statafels even een stop-contactmomentje. Ze kregen vervolgens een kaartje uitgereikt met daarop 3 leuke korte vragen. Die wilden ze graag in de stand beantwoorden. En kozen  de leerkrachten als bonus een mooi kleurtje waarop ook weer vragen werden gesteld.  Vragen waarin meteen het product ‘Kreativiteit’ duidelijk werd.  Met vragen over hoe zij deze creativiteit inzetten in de klas of wanneer ze creativiteit missen. Hoeveel ruimte ze geven aan kinderen om creatief te zijn tijdens de lessen. Stop-contact sprak daarvoor vele mensen aan in de lunchruimte. Hij ontving een moment later bezoekers terug in de stand en handelde de vele acties af met de vragenkaartjes. De belangrijkste leads  werden doorgegeven aan Annette waaronder de dagvoorzitter, enkele sprekers, twee workshopleiders van onderwijsvakbonden.  


Kracht van Creativiteit
Stop-contact.com liet eens te meer op speelse wijze zien dat contact maken en een slimme aanpak van leadwerving ook een eigen creatieve benadering van vakbeurzen vraagt. Tijdens deze Onderwijsdag Kampen werd eens te meer getoond dat creativiteit belangrijk is als je doelen wilt behalen. Of die nou in het onderwijs of in het bedrijfsleven moeten worden behaald. De kracht van creativiteit en contactmaken was tijdens deze dag zelfs voor de bezoekende leerkrachten zichtbaar.  En dat was nou net de bedoeling.


Resultaat
Maar liefst 100 leads (20% van alle bezoekers) kwamen in de korte tijd die we hadden bij ons aan de stand. We voerden vele leuke korte gesprekjes en 100 enthousiaste bezoekers lieten het vragenkaartje ingevuld achter. Als dank gaven we elke standbezoeker een tegoedbon voor een 'creatieve ontdekkingsdag met een gratis coachingsgesprek'. Ze kregen zelfs een tweede bon om weg te geven aan een bevriende collega. Op deze creatieve ontdekkingsdag (de eerste zou een maand later plaatsvinden) brengt Annette deelnemers weer bij hun creatieve kracht. Aan de wijze waarop ze dat doet hadden enkele leerkrachten al mogen proeven tijdens de 3 workshops. Die manier van werken vertelde zich ook al direct rond op de stand. Voor Annette én voor De Klinker was de dag enorm geslaagd. Ze heeft niet alleen veel enthousiaste leerkrachten gesproken en daarmee contactgegevens uitgewisseld. Ook blijkt er een groot verlangen te zijn bij leerkrachten om de vlam van creativiteit weer aan te wakkeren.  Juist die creatieve kracht zal de wijze van lesgeven en dus het onderwijs ten goede komen.

 

Follow-up met Karpervissen
Uiteindelijk wil De Klinker dat het aantal van 100 verkregen leerkrachten zichzelf verdubbelen en elkaar gaan aansporen meer te doen met Creativiteit. Dat 'plan voor de Follow-up' hadden we vooraf al geschreven en als basis genomen voor ons stand-communicatieconcept. Daarvoor stelden we ons twee vragen; "Hoe krijgen we leerkrachten op een leuke manier in dit follow-up traject? En "Wat moeten we dus op de stand doén zodat potentiele deelnemers hun adresgegevens afgeven?"
Om het verkregen aantal van 100 leads te verdubbelen gaan we Karpervissen. Dat is een hele slimme manier van werken met berichtgeving per mail via contactgegevens. De verkregen bezoekers zitten momenteel te wachten op de mailtjes die als hapklare gewenste brokjes naar bezoekers  worden verstuurd.
En weer pakte het goed uit voor de Klinker, de bezoekers en natuurlijk daarom ook voor stop-contact.com.

 

Meer informatie over deze onderwijsdag vindt u achter deze link

 

Meedoen aan Creatieve ontmoetingsdag?

Wilt u zelf de vlam bij u weer eens aanwakkeren en daarmee uw creativiteit weer laten bruisen? Dat kan!

Gewoon even inschrijven. Een hele dag krachtig en onbewust creatief doen vraagt slechts wat tijd en 97,- euro per deelnemer. De eerste vindt plaats op 26 oktober? Meer info vindt u op; www.deklinker.nl/creatieveontdekkingsdag

Of gewoon even bellen naar De Klinker, naar Annette Wessels; 0529 481292 in Nieuwleusen; 

 


Referentie van Annette Wessels
Beeldend kunstenaar en trainer in creatieve beeldende technieken

In het Goede werk ik met Viktor samen, waarbij we allebei onze kwaliteiten inzetten. Viktor als contactmaker en ik als coach. Het is ongelofelijk hoe gemakkelijk hij contact maakt en met mensen omgaat en voor zich weet te winnen. Toen ik naar de onderwijsdag in Kampen ging waar 500 leerkrachten (mijn doelgroep) zouden komen, had ik hulp nodig van iemand die op die dag in de stand, mij aan zoveel mogelijk leads zou kunnen helpen. Zelf gaf ik 3 workshops. Ik had een plannetje maar Viktor hielp mij aan een veel beter concept. Slim en doordacht en goed voorbereidt. Hij haalde 100 leads binnen, een vijfde deel van de bezoekers en ook nog eens een paar hele waardevolle contacten. Ook kreeg ik nog een plannetje voor na de beurs. Ik ben zo blij met het resultaat.Zonder zijn hulp was het niet wat geworden. Stop-contact maakt het verschil.

October 20, 2013, Annette was with another company when working with Viktor at Stop-contact.com

 

 < Terug naar bewijmateriaal
Stop-contact werkte o.a. voor:
"Nou die creatieve kracht kon zelfs ik nog goed gebruiken"
Annette Wessels, eigenaar van De Klinker
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008