raakt met lading
Ca Palazzo, Wijnand Luttikholt
Opdracht

Maak ItaliŽ bezoekers enthousiast voor Ca Palazzo

Event

Italie evenement 2014 in kasteel de Haarzuilens

Ca Palazzo, Wijnand Luttikholt

Referentie namens Evert de Rooij;
Auteur van het boek 'Le Marche ongekend mooi'
"Viktor showed his almost limitless abilities as creator of atmosphere on our stand (Edicola Publishing) at the Italian Fair in Castle De Haar. If you need someone to lure people in a very sympathetic and humorous manner to your business activity, Viktor is the right man on the right place!"

 

Ca'Palazzo is een klein dorpje waarvan het oudste deel waarschijnlijk dateert van 1200. Het wordt momenteel als appartementencomplex geexploiteerd en scoort 9,4 bij bezoekers. Op Ca'Palazzo woonden en werkten verschillende boerenfamilies. Door de eeuwen heen zijn er huizen en ook een kapel (1807), bij gebouwd.

 

Ca'Palazzo ligt op de laatste heuvelrug voor de Apennijnen met een schitterend uitzicht op de bergen Monte Catria, Monte Petrano, Monte Nerone en Monte Acuto. Ca'Palazzo is de originele naam van de paesino en betekent Ca van Casa (huis) en Palazzo dat zoveel als groot huis betekent. (Niet te verwarren met het onlangs geopende Casa Palazzo bij ons in de buurt). Het is met Ryan air gemakkelijk van Weeze op Anocona te bereiken. Meer info via Ca PalazzoTwee dagen hadden we nog na het eerste telefoontje. Of een Stop-contact.com op de valreep nog kon helpen met het verkrijgen van stopkracht voor de stand van Edicola. Ook wilde de eigenaar van Ca Palazzo deze zomer meer bezoekers naar de Marche, naar het wonderschone appartementenverblijf brengen.

 

Verslag van het Event op de stand

Het is altijd een dankbare taak om Italiëgangers tot een boeking naar het rustieke Ca Palazzo te verleiden. Daarbij wilden we passanten direct een boek laten kopen op de stand van Edicola. elk boek vertelt breeduit over de mooiste in de verschillende streken. Zo ook over Le Marche, de streek rond Ca Palazzo. Dit vakantieadres scoort een 9,4 gemiddeld bij haar bezoekers.

 

Stop-contact werd ingeschakeld door eigenaar van Ca Palazzo Wijnand Luttikholt en uitgever Edicola. Deze twee gezamenlijke standhouders wilden alsnog een gezamenlijk plan smeden en een win-win concept neerzetten. Tijdens het 3 daagse evenement hadden ze concrete doelen; ze wilden de boeken over de prachtige streken van Italie promoten/ verkopen, het vakantieverblijf Ca Palazzo vol onder de aandacht brengen. Het boek van Le Marche extra aandacht geven.

"Heb je daar nog effe een leuk ideetje voor?" Werk aan de winkel dus voor Stop-contact, zo vlak voordat de beurs begint!

 

Plan met plezierige taken

In twee dagen voor de beurs kun je blijkbaar nog vele creatieve input brengen aan een bestaand concept. De vele nog wat hoekige randjes werden door stop-contact onder de loep genomen en aangescherpt. Wat onmogelijk leek lukte wederom; Er kwam een strak en speels plan om passanten als bezoeker in de stand te krijgen. We bedachten daarvoor verleidelijke triggers, een beursaanbieding, aantrekkelijke insentives, duidelijke taken en we brachten veel speelplezier op de stand. Dát alles werkte aanstekelijk op bezoekers en het bracht meer bezoekers in de verleiding om tot aankoop van een boek over te gaan. Uiteindelijk zullen we met de vele e-mailadressen de bezoekers op geplande momenten nog een bericht sturen. Voor de follow-up na het Event werd er dus ook een plan gemaakt voor de maand juni.

 

Passanten boeien, betrekken en helpen met besluiten nemen

Ieder die een boek zou kopen (de standhouder maakte daarvoor een speciaal beurstarief) maakte ook kans op een reischeque van 500,- euro naar Ca Palazzo. Iedere passant die ook maar een blik wierp in de stand werd aangesproken en kreeg een waarde cheque van 100,-. Dat 'eurobiljet van 100,- euro' was de reminder voor thuis. Als ze daar de 'Facebookpage van Ca Palazzo' gingen liken dan maakten ze in de maand juni 4x een kans op 100,-.

 

Hoge doelen en duidelijke acties brengen plezier en actieve werkhouding.

Voor een Italë-beurs waar voornamelijk consumenten zich willen orienteren op een zomerbestemming bleken dit welkome triggers op de kop van de stand. "Mevrouw, waar gaat de reis dit jaar naar toe op vakantie? Én? heeft u al een mooie reis geboekt? In welke provincie gaat u deze zomer uw rust vinden? Of; Hoe gemakkelijk is het voor u om een goede reisbestemming te vinden waar u ook met hun honden mag komen?"

Het waren enkele vragen waarmee we plezierige gesprekjes tot stand brachten. Vele bezoekers gingen de stand af met een nieuw boek. Of ze ook de 500,- gingen zullen we na de beurs ontdekken. We hebben namelijk een andere actie; ze maken ook nog es 4x kans maken op 100,- in de maand jullie. Hoe die actie verder winst brengt voor u, leest u op de facebookpage van Capalazzo. 

 

Resultaat

Vele e-mailadressen werden opgehaald, cheques werden uitgedeeld en vele boeken werden verkocht. De drie zeer energieke dagen werden met plezier ingevuld.  "En al deze Italie evenement-bezoekers krijgen de mooiste zonovergoten vakantiebestemming voor hun vakantie onder ogen" aldus een oude enthousiaste Ca Palazzo ganger. "Maar dan moeten ze wel boeken". U dus misschien ook wel. Kijk zelf maar ...

Wat vindt u zelf van Ca Palazzo?

 

Ecolina schreef zelf;

Viktor, allereerst onze hartelijke dank voor je enthousiaste en Italiaans gekleurde inzet afgelopen weekend: magnifico! Ook de dames van Edicola waren bijzonder gecharmeerd van de manier waarop je de mensen onze stand op lokte. Mede door jouw optreden is het Italië Evenement voor ons een groot succes geworden, waarbij we zelf nogal trots waren op het feit dat onze boeken over Le Marche en het Gardameer het meest in trek waren bij de kopers. Ook heel leuk was het natuurlijk dat Wijnand er een actie met Ca'Palazzo aan wilde verbinden. Ik ben blij dat we wat terug hebben kunnen doen via de banner, de posters en jouw aanwezigheid uiteraard. Als dit niet leidt tot nieuwe boekingen ...

 

Groet van Evert de Rooij, auteur van het boek Le Marche, werkzaam voor Edicola.

 < Terug naar bewijmateriaal
Het was heerlijk die begeleiding, je energieke inzet en zo ook de resultaten!
Wijnand Luttikholt, eigenaar ca Palalazzo.
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008