raakt met lading
Centrop
Opdracht

Hoe kunnen we als beursorganisatie tijdens onze eigen beurs meer leden maken?

Event

Centrop Sale

Centrop

Het Centrop is de grootste inkooporganisatie voor zelfstandige opticiens in Nederland. De aangesloten ondernemers exploiteren ruim 450 winkels. Daarnaast biedt het Centrop ondersteunende services om de positie van de zelfstandige opticien te versterken.

Bekijk de promotiefilm van het Centrop.Afgelopen 7 en 8 september 2014 vond wederom de Centrop-Sales plaats in De Loods in Nijkerk. Veel activiteit en een goede sfeer maakten deze beurs tot een groot succes.

 

Referentie van Susanne Oudshoorn van Centrop;

“Reeds jaren organiseren wij, Centrop (inkoopvereniging voor zelfstandige opticiens), een optiekbeurs voor onze leden én onze leveranciers maar ook andere opticiens zijn van harte welkom. Aangezien wij de organisator zijn van de beurs, hadden wij altijd een informatieve functie op de beurs. Deze keer wilde ik dat wij in contact zouden komen met onze leden, maar ook met potentiële leden. Hiervoor hebben wij Victor van Stop-Contact om ideeën gevraagd. Mede door hem is de beurs voor ons een groot succes geworden en hebben wij vele leden en potentiële leden kunnen spreken. Victor, bedankt!”

 

Aan Stop-contact.com werd gevraagd om de jaarlijks terugkerende beurs voor het Centrop in een iets andere setting te gieten. De organisatie van de beurs (Centrop zelf) wilde dit jaar in 2014 namelijk meer contact met haar huidige leden hebben. Ook wilden ze meer niéuwe leden werven. Op hun eigen beurs ook genoeg niet-leden die het Centrop dus graag wil laten meeprofiteren van de voordelen die deze inkooporganisatie aan haar leden biedt. Meer leden betekent voor de huidige leden ook meer korting op! Het is vanzelfsprekend en in ieders vorodeel als het ledenaantal gaat groeien!

 

Lid worden? Vanzelfsprekend ...

Aan Stop-contact.com de taak om samen met de marketingafdeling van Centrop de 9-stappen te doorlopen om uiteindelijk met een krachtig commnicatiescript op de beurs te staan. Het thema werd dan ook; "Word lid, dat is vanzelfsprekend".

Rond dat woord 'vanzelfsprekend' werden vele creatieve items opgezet. Een krachtige vragenlijst brachten zowel de leden en niet-leden bij een nieuw gedachtengoed; "Lid worden van Centrop, das heel vanzelfsprekend!"  

 

Leden en niet leden kregen een pot centendrop. Daarop de tekst Cent (d) rop. De vele keren dat de leden en niet leden deze centen uit de pot graaien zullen ze herinnerd worden aan de beurs van september. De boodschap 'om lid te worden' zal zo vaker in het hoofd worden opgehaald. Zeker als je bedenkt dat het je heel wat centen kan besparen. De stap om lid te worden mag op het einde van het jaar worden gezet. Het Centrop heeft nog drie maanden om het gedegen follow-up traject dat is opgezet uit te werken. De beurs kwam wat dat betreft precies op het goede moment.

In februari 2015 is er de vogende beurs. Dan kunnen we de huidige leden en de nieuwe leden ook weer op de stand ontvangen; vanzelfsprekend! 

 

De eerste beursdag werd feestelijk afgesloten in het Hart van Holland waar de band 'Flairck' een live-optreden gaf onder het genot van een hapje en een drankje.< Terug naar bewijmateriaal
"Het was voor ons een groot leertraject en het is uitstekend verlopen"
Susanne Oudshoorn, management assistente
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008