raakt met lading
Vriende van Frankendael
Opdracht

Maak meer Vrienden van Park Frankendael

Event

Pure Markt, juni 2016

Vriende van Frankendael

De Vereniging Vrienden van Frankendael is opgericht in 1990. Aanvankelijk lag de taak van het bestuur er vooral in om Frankendael als groen enclave te behouden, een periode die circa acht jaar heeft geduurd. In 1998 was gewaarborgd dat Frankendael een ecologisch getint park zou worden. Vooral aan dit laatste genoemde element hechtten de leden veel waarde. Het succes van Frankendael heeft ook een keerzijde. Onder andere komt het ecologische aspect van het park, juist het element wat bij de leden gevoelig ligt, steeds verder onder druk te staan door de in feite te grote bezoekersaantallen voor dit kwetsbare park. Voelt u zich betrokken bij park Frankendael?

De vereniging Vrienden van Frankendael wilde tijdens de Pure Marktvan juni 2016 hun gezicht tonen aan hun vrienden. Tevens wilden ze meer nieuwe vrienden maken en van de reeds bestaande vrienden horen bij welke activiteiten ze zich betrokken voelen. Het was een eerste stapje om meer vrienden te activeren voor de vele taken die de vereniging nog heeft liggen. Eerst zelf 'Hands on' dus!

 

Waar anders konden we onze vrienden beter benaderen dan tijdens de Pure Markt in Frankendael zelf. Hier komen eens in de maand vele bezoekers vanuit Amsterdam en omgeving op af.  

 

In de week ervoor werden alle vrienden persoonlijk uitgenodigd en aangemoedigd potentiele vrienden mee te nemen naar onze marktkraam. Jij komt aanstaande zondag toch ook borrelen met je vrienden? 

Wat vindt ú van dit park Frankendael? Vertel het ons!
Wat wilt u weten over dit park? Vraag het ons!

Hoe we de vrienden uitdaagden? We waren gewoon nieuwsgierig en hadden wat vragen gemaakt. We ontvingen hen bij de entree van het Park en dat gebeurt niet vaak tijdens ene pure markt. Alle aandacht dus;

 

Mevrouw, we zijn reuze benieuwd wat we met elkaar te weten komen over de mooiste plekjes van park Frankendael. Zo hebben we een paar vraagjes voor u ... Deel uw leukste bevindingen over het park!
Ken jij het examenlaanje, de oude poort, de Hermitage (ruïne), de kruidentuin, het ooievaarsnest, het moerasje etc.? Kun je die ook aanwijzen en inkleuren in de kaart? Waar wordt regelmatig de Ijsvogel gespot? Aan welke activiteiten zou u wel eens mee willen doen?

Zo hadden we vele vragen voor onze vrienden. Ook hadden we zoetigheid voor de deelnemers, potjes honing, gemaakt door de bijen uit Frankendael. Bij aankoop was je gelijk vriend of sympathisant. Heel mooi was te zien dat we mensen inderdaad deelgenoot en vriend maakten. 


Vrienden kwamen na onze oproep spontaan helpen en daarvoor was in de kraam ook alle ruimte. Zo liet het bestuur zien dat als je leuke activiteiten opzet en je vrienden op spontane wijze benadert dit nieuwe ideeen en energie oplevert. Het leverde hele goede reacties en zowaar 50 nieuwe leden. Hoogst waarschijnlijk gaan we dit wederom uitbouwen tijdens de Pure Markt van September (laatste zondag van de maand). Kom in ieder geval maar eens kijken en sfeer proeven in het Park Frankendael, Watergraagsmeer, te Amsterdam< Terug naar bewijmateriaal
"Niet eerder hebben we zoveel nieuwe Vrienden gemaakt"
Henk van Leeuwen, voorzitter van het bestuur Vrienden van Park Frankendael
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008