raakt met lading
Cisco Nederland
Opdracht

Wat doe jij dan anders?

Event

Beurs InfoSecurity and Storage 2015

Cisco Nederland

   

Referentie Cisco, Patrick Janssen, Marketing Lead Netherlands

Viktor, bedankt voor de fijne samenwerking voorafgaand, tijdens en na afloop van dit event. In een zeer korte tijd heb je een concept neergezet wat ons heeft geholpen om een succesvolle beursdeelname te realiseren.
Je flexibiliteit, creativiteit en enthousiasme op de stand heeft inspirerend gewerkt.
Bedankt!

 

Waarom weer met Stop-contact.com?
In het verleden werkte Cisco al 3 keer samen met Stop-contact.com. Zowel in de voorbereiding alswel tijdens de beurzen leverde Stop-contact speelse communicatievormen waarmee het standteam vaker en gemakkelijker in contact kon komen met de juiste bezoekers. Toen er 2 jaar geleden een nieuw marketingteam werd opgezet werden ook de beursvoorbereidingen door het nieuwe team opgezet. Toch ontstond na 2 jaar weer de vraag; "Waarom scoorden we drie jaar geleden zo veel meer en gemakkelijker leads tijdens die beurzen?  Het marketingteam, verantwoordelijk voor de InfoSecurity and Storagebeurs kwam in 2015 terug naar Stop-contact.com met de vraag; "Viktor, wat doe jij dan zo anders dan wij nu? Wat is jouw 'Magic Touch'?" "Het standteam vraagt zelfs weer naar je".


Op die vraag heb ik hen een duidelijk antwoord met voorbeelden kunnen geven. Daarom mocht ik voor het nieuwe marketingteam ook dit jaar de standcommunicatie, de standflow en de stopkracht voor op het gangpad in flow brengen voor het 25 koppige team.
De echte werkzaamheden begonnen pas écht, een kleine week vóór de beurs. Stop-contact zorgde voor de bruggetjes van Thema, boodschap naar triggers, ontwierp de bezoekers standflow, leadkaart, communicatiescript én natuurlijk de rake triggers en vragen voor de stopkracht op het gangpad.

 

Voorbereiding van Stopkracht
Om als team éénduidelijk en met krachtige speelse terminologie te communiceren met bezoekers ontwierp Stop-contact met Cisco in de korte resterende tijd een concreet speels communicatieconcept met daarin ook de standflow; Dat bracht voor het team heel duidelijk dé manier hoe we in 6 stappen bezoekers van 1) gangpad naar 2) stand naar 3) content en 4) follow-up werden geleid. Na de korte ochtendbriefing op de stand werden de taken en vooral de concrete acties voor ieder verduidelijkt. We konden los!

 

Thematiek en krachtige boodschap
De basis, het thema en inhoud van het alles had Cisco al bedacht. Het zag er allemaal super uit. We hadden hiermee voor dit standconcept vele 'containerbegrippen' voor handen. Op de stand was er veel te vertellen over de samenwerking tussen Cisco en de haven in Hamburg. Daar zijn 'containers de standaard'. Dat alles bracht een snelle link naar de expertise van Cisco.

Maar wat moet je doen als je aandacht van bezoekers wilt krijgen.  Alleen dan kom je in contact. Hoekun je hen nu verrassen, veranderen en veroveren. Vele containerbegrippen hebben we speels omgezet en voordat we 'ons verhaal brachten' gaven we bezoekers eerst zelf alle aandacht. Zo was bijvoorbeeld de term 'containerization' mbt Datacenter en security goed te vertalen naar speelse bruggetjes. Cisco bracht met hun grote container op de stand vele aanknopingspunten om het stand-communicatieplan speels op te zetten. En dat werkte!

 

Boodschap;
Cisco heeft in het verleden voor de haven van Hamburg de hele logistiek via het internet Netwerk helpen opzetten. Het is natuurlijk een gigantisch complex logistiek systeem waarin alles berekend, beveiligd moet worden en de logistiek van binnenkomst, laden en lossen ongeremd en efficient moet verlopen. Het ontwerp, communicatie en beveiliging, navigatie van de containers, tot het laden en lossen en transport van deze containers op vrachtwagens bracht Cisco in 1 netwerk bij elkaar. Niet alleen in de haven van Hamburg verloopt alles geautomatiseerd. Containers met vaste maten blijken hiervoor een goede standaard over de hele wereld. Zo'n efficient systeem kunt u ook ontwerpen voor uw eigen bedrijf. Maar hoe vertaal je de complexe systemen van Hamburg naar je eigen bedrijf? "Hoe ontwerp jij je eigen slimme haven"? Die vraag werd the leading question op de stand .... Daar heeft Stop-contact een speelde communicatievorm voor bedacht waar het team en Cisco goed mee vooruit kwam.

 

Inhoud speels vertalen naar praktijk op stand

Zo werd het gemakkelijk voor het team om met prikkelende vragen bezoekers van 'In the box' naar 'out of the box' te brengen. Het had een link naar slimme oplossingen voor hun huidige vragen. Vanuit een nieuwe invalshoek konden bezoekers eenmaal op de zaak, verder werken aan oplossingen voor hun eigen vragen.

 

Tijdens de beurs; leadchart
Met de stopkracht van Stop-contact.com op het gangpad werden bezoekers op de stand gebracht. Na het invullen van 3 vragen kregen bezoekers een rondleiding en werd gaandeweg hun tour de vragen die ze hadden aangedragen beantwoord. Bezoekers ging met een bulk aan informatie ('out-of-de-box-kennis') weer terug naar hun huis, naar hun eigen project-team om oplossingen aan te dragen voor hun eigen praktijk.

 

Resultaat;
Cisco wist uiteindelijk een krachtige standperformance neer te zetten waarbij het standteam en haar partners (N= 25 mensen) vele bezoekers wist te raken. De hoge doelstelling werd dit jaar weer gehaald en daar was Cisco blij mee. Daarmee was dit jaar hun belangrijkste jaarlijkse beursdeelname wederom een succes. Het team wist in 2 dagen beursbezoekers te verwonderen en hun gedachten te veranderen om ze zo voor Cisco te veroveren. En dat is precies waar deze beurs voor bedoeld is. Vele bruikbare bezoekers verkrijgen voor het vooraf ingeplande follow-up traject. Om hen nu écht te veroveren ligt er een plan klaar dat in lijn ligt met de speelse raakpunten van de beurs. Ja, er valt heel veel op te volgen en daarmee was Cisco zeer blij met het verloop naar en tijdens deze beursiditie van Storagebeurs en Info & Security 2105.< Terug naar bewijmateriaal
"Met jouw input en standflow heeft ons team het concept heel speels en effectief weten over te brengen"
Patrick Janssen Marketing Lead Netherlands, Cisco North europe
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008