raakt met lading
Kisuma Chemicals B.V.
Opdracht

Breng de chemie tot stand tussen ons bedrijf en onze buurtbewoners

Event

De landelijke "Dag van de Chemie" op 21 mei 2011

Kisuma Chemicals B.V.

Kisuma Chemicals BV (KCBV) is opgericht in december 1997 met als doel het produceren, verwerken, distribueren, exporteren en importeren van industriële chemicaliën, reagentia, cosmetische en farmaceutische producten.

KCBV is onderdeel van Kisuma Euro BV, een dochterbedrijf van Kyowa Chemicals Industry Co., Ltd. gevestigd te Kagawa in Japan (Kyowa).
Kisuma Chemicals B.V. BV is verantwoordelijk voor de productie, marketing en verkoop van magnesiumverbindingen wereldwijd, uitgezonderd het verre oosten (Asia/Pacific Rim).

Elk jaar vindt er 'de Dag van de Chemie' plaats in Nederland, dit jaar op 21 mei. Bedrijven uit de chemische sector hebben dan de mogelijkheid hun deuren te openen en aan haar omgeving openheid van zaken te geven. Buurtbewoners, leveranciers, klanten, partners van werknemers kunnen dan hun vragen stellen die bij hen leeft. Kisuma opende voor het eerst sinds 12 jaar haar deuren om het contact met de buurt echt aan te gaan.

Ondernemen als goede buur
De directie wilde met het openen van haar deuren voor de buurtbewoners laten zien dat dit bedrijf niets te verbergen heeft voor haar buurt. Veiligheid en een goede verstandhouding met de buurt staan bij hen hoog aangeschreven. Om dit ook werkelijk te kunnen laten zien bedacht Stop-contact. com op de routing door de fabriek verschillende contact-mogelijkheden. Bij de entree ontvingen de drie-koppige directe alle 1.200 gasten. Ze kregen hun visitekaartje met contactgegevens om zo te allen tijde contact te kunnen opnemen met de directie. Op de routing konden allerlei vragen worden beantwoord. De vragen die onbeantwoord bleven konden op het eind van de rondleiding als nog in het levende gastenboek kenbaar worden gemaakt.

Levend gastenboek
Stop-contact.com had op het eind van de routing, bij de tap en het terras, een wandelend gastenboek. Bezoekers werden door Viktor ontvangen en ze kregen 'een grote blijk van dank voor hun komst'. Er volgde een buiging en bezoekers konden zo vanaf zijn hoed een contact-kaartje pakken. Hierop kon ieder een laatste reactie plaatsen. Dit kaartje ging met een heliumballon naar het dak van de feesttent. Op het eind van de stralende zonnige dag bengelden er 1.200 kaartjes in het heerlijke briesje die de lucht onder het dak van de tent verfriste. Zo verkreeg de directie van Kisuma alle reacties over de dag zelf, over het idee 'wonen met een chemische fabriek in hun buurt' en de meningen of wensen van buurtbewoners. Heel direct kan men zo in de toekomst met elkaar blijven communiceren. Vragen zullen in de follow-up via de mail naar bewoners worden gegeven. Zo zal de open dag nog een staartje krijgen.

Het Goede voor medewerkers Kisuma
In alle vroegte was Viktor 'als parachutist uit Amsterdam' geland op het bedrijven terrein. In deze opvallende outfit ontving hij ook het personeel in de kantine. Werknemers werden een verlengstuk gemaakt van het Goede en kregen enkele instructies hoe ze aandacht konden geven aan bewoners. Een groepsfoto werd bij de start gemaakt alvorens het Goede zich over het bedrijventerrein verspreidde. Na het bewuste weekend, als follow-up, kreeg ook het personeel de mogelijkheid om 'het Goede moment' van deze dag terug te halen en op de schrijven op ene centrale plaats. De verhalen en de herinnering aan deze dag gaan nu een mooi leven leiden in Veendam. Verhalen over 'het leven met een chemische fabriek in je buurt' zullen in Veendam in ieder geval 'het Goede gevoel' worden bekrachtigd.    
 

< Terug naar bewijmateriaal
"Het was helemaal te gek. Bedankt voor jouw boost in het contact"!
Hans Bartelds - operations director
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008