raakt met lading
Ritchie Bros Auctioneers
Opdracht

Breng ons een creatief beurstraject dat leidt tot meer leads.

Event

SIMA 2015, te Parijs

Ritchie Bros Auctioneers

öWe are the world's largest auctioneer of equipment and trucks. Search our current inventory to find a large selection of trucks, trailers, excavators, cranes, tractors, skid steers, tow trucks and dump trucks selling soon. Our inventory changes daily. Check back often to find equipment from Caterpillar, Case, John Deere, Komatsu, JCöB, Freightliner, Peterbilt, Kenworth and other major manufacturers. Or better yet, create an account, save your search and set up email notifications to conveniently know when similar items are added.

Referentie Cyril Körver, Event managemet & Marketing Specialist

Nogmaals bedankt voor jouw inzet voorafgaand en tijdens de SIMA beurs in Parijs. Je hebt ons enorm geholpen d.m.v jouw verfrissende ideeën en strategie voor leadgeneratie .
Het was mooi om te zien hoe je tijdens de beurs bezoekers liet stoppen en bespeelde waarna ze weer met een glimlach verder gingen. Met meer dan 700 leads in 5 dagen tijd was deze beurs een waar succes!
Terugkijkend op deze beurs heb ik er vertrouwen in dat we samen iets moois zullen gaan neerzetten  op onze volgende beurs in Duitsland.

 

Ritchie Bros Auctioneers is een beursgenoteerd Canadees bedrijf met verschillende divisies over de hele wereld. Voor Europa is de hoofdvestiging en dus ook de afdeling marketing gevestigd in Breda. Daar vandaan kwam de vraag om het Franse team tijdens SIMA 2015 een boost te geven. Elk jaar neemt RB deel aan deze beurs maar de prestaties vielen wat tegen. Aan Stop-contact.com de taak om dit team aan meer leads te helpen.

 

Voorafgaand aan de beurs werd er een communicatieconcept ontworpen en samengewerkt in een drie-luik met RB, Stop-contact en de standbouwer CustomExpo in Emmeloord. Het was snel en kort schakelen. Het resulteerde in een simpele maar zeer functionele stand van 38 m2, met daarop een grote trekker en een grote trekkerband waar we een stamtafel van hebben gemaakt met daarop iPads. 

 

Bezoekers waren voornamelijk boeren die equipement wilde kopen of verkopen. Ook vele dealers werden uitgedaagd om hun eigen voertuigen eens via een veiling te verkopen. Zo hebben we getracht vele nieuwe Franse boeren op de hoogte te brengen van de waarde van veilingen en hen naar de veiling in St Aubin te krijgen. Die vond plaats in de week direct na de beurs.

 

De hele standperformance leidde in de eerste 3 dagen tot bijna 6x meer leads. Bezoekers konden namelijk gemakkelijk contact komen met hun Ritchie Brothers ... door het raden van de veilingprijs van de traktor. (Een klein filmpje als impressie). Daarvoor moesten bezoekers een digitale of handmatige scan invullen waardoor we veel informatie kregen over het koopgedrag van Franse boeren. Hierdoor werd het ook gemakkelijk om hen nadien te benaderen en nog eens uit te nodigen voor andere veilingen. Dealers kregen een VIP arrangement. Alle 'gewone bezoekers vanuit de beurs' kregen ook een bijzonder welkom tijdens de eerst volgende veiling. 

De uiteindelijke geschatte waarde van de traktor werd door bezoekers ook in een soort van 'Top-Gear- Scorelijst' gezet. En die bel ja, die trok steeds weer veel aandacht als iemand het hoogste bod had overtroffen ...!

 

Results;

Het was en bleef druk op de stand. En nog beter; Ook tijdens de veiling in St Aubin en daar was het nou net om te doen. Een record verkoop en aantal bezoekers aldaar.

Ja, voor het Franse team was het even hard werken op de stand en zoveel leads en gesprekken waren ze niet eerder gewend. Zeker ook omdat er helemaal geen stoelen waren op de stand ... Zoals vaker moest het team bij tijd en wijle even worden wakker geschud. Die coach-rol en voorbeeldfunctie van Stop-contact gaf hen regelmatig een nieuwe boost energie. Actief deelnemen aan een beurs kost namelijk ook veel kracht. Steeds weer moet je opnieuw in gesprek met nieuwe bezoekers die Stop-contact op de stand aanleverde. Uiteindelijk werd het zowaar een leuke prestige om de resultaten van de dag ervoor te overtreffen. Dat hielp het resultaat naar een record stijgen voor RB.  De mindset van de Ritchie Brothers is voorgoed naar een hoger beursplan gebracht.

 

Nogmaal het filmpje om een impressie te geven

 < Terug naar bewijmateriaal
Je hebt laten zien dat als je met een team wilt presteren dit vanuit een plan moet komen
Cyril Körver, marketing & Event manager Northern Europe
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008