raakt met lading
Voedselbanken Nederland
Opdracht

Voedselbanken Nederland verwarmt harten met 'Beleg voor anderen' op Horecava 2012

Event

Horecava 2012 in Amsterdam RAI

Voedselbanken Nederland

Kerngetallen
Wekelijks eten ca. twintigduizend gezinnen, ruim vijftigduizend mensen in Nederland van het voedselpakket dat zij gratis van de voedselbank krijgen. Om als 'eenverdiener' in aanmerking te komen voor een voedselpakket mag men als alleenstaande niet meer dan 180 euro per maand overhouden na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering. Voor gezinnen gelden andere richtlijnen. Elk jaar worden meer dan negenhonderdduizend pakketten uitgedeeld.
De voedselbank betaalt niet voor voedsel. Het werk wordt op dit moment verricht met zo’n zesduizend onbetaalde vrijwilligers.

Referentie van; Leo Wijnbelt, voorzitter van Stichting Voedselbanken Nederland.

February 3, 2015, Leo was a consultant or contractor to Viktor at Stop-contact.com

Independent Non-Profit Organization Management Professional
"Viktor Luttikholt is een van de weinige mensen die ik ken die niet alleen een beroep hebben, maar het beroep ook zijn! Als contactmaker zit het leggen van contacten hem in het bloed. Zijn meest uitgesproken competenties (onbegrensde creativiteit in combinatie met doelgerichtheid) zorgen voor relevante netwerkontwikkeling en opvallend veel leads bij beurzen en manifestaties. Wij zijn hem erg dankbaar voor zijn grote inzet voor de voedselbanken met name bij de Horecava".

 

 

De Voedselbank stond zowaar met 44 m2 standruimte op de Horecava 2012. Aanvankelijk had de Amsterdam RAI slechts 16 m2 gratis standruimte toegezegd. Zo geeft ook de Amsterdam RAI als beursorganisatie van de Horecava een zeer krachtige boodschap aan heel voedselproducerend en -distribuerend Nederland.

Stop verspilling van Voedsel en als je voedsel over hebt, help dan de allerarmsten met dit voedsel te groeien.


Nee Verkopen aan verwilligers

Stop-contact.com nam de hulpvraag van de Voedselbank Amsterdam 'om hen te helpen met een beursdeelname' ook met beide handen aan. Aan dit project droegen vele bedrijven uit de eventbranche vrijwillig bij. Het werd een Cooperatief eerbetoon aan het goede werk van de Voedselbank. Ieder droeg met plezier bij om te komen tot een waardevolle en krachtige performance.
Voor Stop-contact.com was het een grote uitdaging om in slechts drie weken tijd een compleet en super aantrekkelijk standconcept neer te zetten. Want meer tijd restte niet. "Dat kan ik nooit alleen dacht ik en er is geen geld. Geweldig om te zien dat de hulp die ik kreeg dan van andere bedrijven zo gemakkelijk tot stand kwam", aldus Viktor Luttikholt. Uiteindelijk deden een 15-tal bedrijven geheel vrijwillig mee. Ieder bracht haar kennis, kunde en materieel binnen in dit project. We hebben aan sommige bedrijven die wilden participeren ook gewoon nee moeten verkopen. We zaten vol met vrijwilligers.

Vrijwillig bijdragen is hoog aaibaar
We hebben dus in een mum van tijd  vele professionele organisaties uit de Eventbranche bereid gekregen ook echt geheel vrijwillig mee te doen. Dat zegt veel over de aaibaarheid van onze opdrachtgever; De Voedselbank Nederland. Het zegt ook alles over de Voedselverspilling anno 2012.


Het waren niet de minste bedrijven die wilden een helpende hand wilden bieden. Allen met een eigen motivatie.Samen met Media Mixers uit Utrecht onstond er de strategie en het concept, Brederode Standbouw in Utrecht, als huisbouwer bij de RAI,  leverde de stand. We hebben Codex Marketing Solutions die bluetooth en gratis Wifi regelde op en rond de stand, Bas Kooijman zorgde dat Twitterberichten over de Voedselbank samen op een 50" beeldscherm werden vertoond. Verder regelde hij de techniek tussen de laptops van de baliemedewerkers en het beeldscherm. We zullen als team voor de dag komen in herkenbare zakelijke bankkleding. Piu Di leverde de Barista, een professionele koffiemachine, fotograaf Lex de Lang uit Amsterdam leverde vele foto's en zo kregen we nog veel meer hulp.

Stop-contact.com bracht als kartrekker de vele partijen bij elkaar. Viktor bracht zelf de stopkracht op de kop van de stand. Zo werd elke passant tot stoppen gebracht, geselecteerd en gericht aangesproken. Zij eigen strategie bleek ook te werken op de Horecava. "Het ontwerpen van een goed stand-communicatieconcept wordt bij door vele bedrijven die meedoen aan een beurs 'vergeten'. Als je wél werkt vanuit een thema, boodschap en komt met de juiste vragen om passanten te laten kwispelen, dan wordt het selecteren van bezoekers en het contact maken met passanten veel gemakkelijker. En dat is toch juist waar alles om draait; Contact! met passanten en standhouders". 

 

Last but not least;
Wat kreeg ik een enorme hulp van Minke en Afke van To Be Complete. Zij hebben de laatste week in de voorbereiding alle splinterpartijen samen gebracht. Zij zorgden er dus voor dat onze receptuur door hun planning en logistieke afhandeling met de RAI,  tijdens de beursdagen als een geurig dampende maaltijd kon worden opgediend.
Ook de RAI en de organisatie van de Horecava  gaven de volledige medewerking. Super om zo in de flow door te kunnen werken voor een goed doel. “Het MECC en de Bakkerijdagen dringen zich nu aan ons op. Ze hebben gezien wat een impact je kan maken op een beurs”. Bij de beurzen die komen gaan willen ze de Voedselbank graag gratis standruimte geven. Beurzen zijn uit en leveren niets op hoor je wel eens. Nou het tegendeel bleek hier weer. Als je de communicatie en performance goed voorbereidt kun je op een ludieke manier je boodschap met kracht aan heel veel bezoekers overbrengen.

Eerste bank met Triple A status
In drie weken voorbereiding is er niet veel tijd voor discussie. Zeker niet als je je ook realiseert dat vele mensen in Nederland zich slechts 1 keer per 2 á 3 dagen een warme maaltijd kunnen permitteren. We gooien veel eten weg, ook na een event de Horecava. Dat rijmt niet samen met honger. Gewoon ja zeggen dus, erkennen en meedoen. "Doet doet u straks toch ook als u als bezoeker wordt gevraagd te beleggen voor anderen? U kunt straks, aan de start van 2012 , bankieren met uw 'rest' vermogen. Ieder kan naar daadkracht en draagkracht beleggen en daarmee anderen laten groeien. Bij welke bank kunt u dat? De Voedselbank mag wat mij betreft de eerste bank worden met een AAA status.

 

Beleg voor anderen

Bezoekers konden rekeninghouder worden met de Voedselbank of aandeelhouder. Aandeelhouder wordt je al als je een concrete taak of belofte doet dat je de Voedselbank kunt brengen. Het kan zijn in goederen, voedsel, dienst of vrijwilligerswerk. Wees hierin creatief en biedt hulp naar eigen vermogen. 

Laat restvermogen voor je werken
De oproep van Koningin Beatrix tijdens haar Kersttoespraak om in 2012 'meer te laten gelden dan geld alleen' zetten wij om in concrete daden. De oproep van de Voedselbank wordt; 'Beleg voor anderen' bij de Voedselbank op de Horecava!
Dank allen voor hun komst naar op onze stand 03.120 in de RAI te Amsterdam.
Dank ook aan de pers die zo breed uitgemeten schreef over onze deelname
Dank aan de vele rekening- en aandeelhouders
Dank aan heel twitterend Nederland. Dagelijks werd er om de 4 minuten een tweet uitgebracht over de Voedselbank.
Dank aan allen die in de toekomst minder eten inkopen, weggooien of het dan juist schenken aan hun lokale Voedselbank!

 

Artikel uit pers;
http://napnieuws.nl/2012/01/11/bankieren-met-restanten-de-voedselbank-op-de-horecavakbeurs/

 

Foto’s van Lex de Lang, Amsterdam

https://picasaweb.google.com/filmandimages/VOEDSELBANKHORECAVA2012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN71qKb4tv_ZXw&feat=directlink

 

 < Terug naar bewijmateriaal
"Beleg voor Anderen" Foto Lex de Lang, Amsterdam
Stopkracht en Twitter brachten vele rekening- en aandeelhouders voor Voedselbank
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008