raakt met lading
Connect Hearing
Opdracht

Connect Hearing wil gehoord worden voor meer hoortesten

Event

Braderie Vleuten en Huizen

Connect Hearing

Connect Hearing Nederland is een retailnetwerk van gehoorspecialisten dat momenteel op 27 locaties in Nederland klanten bedient.

Connect Hearing is ontstaan door de fusie van twee bedrijven: het in 1992 in Goes opgerichte All Ears, en Makker hoorspecialisten, dat in 1996 in Utrecht zijn deuren opende.

Connect Hearing levert technologische oplossingen voor mensen met gehoorverlies en onderscheidt zich door uitstekende dienstverlening. Connect Hearing werkt voortdurend aan betere informatie, voorlichting, tests, advisering en steun, waarbij de klant altijd centraal staat. Beter horen begint nu eenmaal met inzicht in iemands persoonlijke behoeften.

Connect Hearing is onderdeel van Sonova Holding AG, de toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen gevestigd in het Zwitserse Stäfa. Deze in 1947 opgerichte groep is momenteel wereldwijd actief in ruim 90 landen en heeft ongeveer 9000 werknemers in dienst.Referentie van Tamara Tong Song, marketing manager van Connect Hearing;

Een stand regelen is één maar dan nog zorgen dat de juiste mensen je stand binnen komen…. Uit ervaring weet ik dat de product experts met passie en enthousiasme potentiele klanten vertellen over onze diensten, maar hoe ze die geïnteresseerden in eerste instantie moeten aanzetten tot een kort gesprekje, blijft toch lastig.

En dus vroeg ik Viktor om dat te doen en dat ging geweldig. Met een niet commerciële uitstraling en insteek maakte hij voor passanten het aangaan een kort gesprek zeer laagdrempelig. Zo konden mijn collega’s in hun comfortzone blijven en doen waar ze goed in zijn: vele gesprekken voeren met de doelgroep. Mooi!

 

 

Doel leadgeneratie braderie;

Om de nieuwe naam kenbaar te maken aan het grote winkelende publiek nam Connect Hearing (voorheen Makker) in de zomer van 2014 deel aan de Braderie in Vleuten en Huizen. Ze wilden de bezoekers op straat selecteren en enthousiasmeren om een hoortest af te nemen. Ook wilden we zo veel mogelijk slechthorenden informeren over de mogelijkheden die er momenteel zijn om gehoorverlies te compenseren. "Laat dit jaar een hoortest afnemen en volgend jaar nog eens .... Zo zie je wat je achteruitgang werkelijk is .... Heel handig als je er niet meer goed bij hoort, toch?"

Om het laten stoppen en contactmaken, aanspreken van mensen tijdens de braderiedagen vlot en met 'Schwung' te laten verlopen werd Stop-contact.com ingeschakeld. Ook werd de vraag bij stopcontact neergelegd om samen met connect hHearing een ludieke vlotte manier te bedenken om mensen op straat te 'raken met lading' en hen enthousiast te maken voor het afnemen van een eerste hoortest? 

 

De Wow en dopamine

Aandacht verkrijgen van mensen op straat of op vakbeurzen kun je krijgen als je mensen eerst de juiste aandacht geeft.

Regel; Toon dus belangstelling in de mensen, je doelgroep. "Als je eerst echt een Wow! creeert en mensen daarbij een goed gevoel geeft dan staat ieder open voor informatie. De dopamine die je zo in de hersenen activeert zet je mind voor wel 5-10 minuten open voor wat er komen gaat. Met dit gegeven kunnen we ons zelfs richten op een in de regel 'gevoelig onderwerp'; gehoorverlies en de daar bij horende oplossing. 

Vanaf het eerste stop-contactmoment tot aan het afscheid creeerde Connect Hearing op de braderie meerde van dit soort dopamine-impulsen. We zagen hier het belang in van een strakke boodschap in een  luchtige verpakking. 

 

Luchtig brengen

Niets liever toch dan alles helder te horen in je directe omgeving, zou je denken? Toch bleken vele mensen (vooral mannen) die slecht horen een grote weerstand te hebben om hun eigen gehoorschade te compenseren met een hulpmiddel. Connect Hearing beseft dit en dus bedachten we een communicatieconcept om hoortesten en hoortoestellen een grotere aaibaaiheidsfactor te geven. Momenteel zijn er ook super kleine toestellen voor handen. Die oplossing wilden we ook brengen. Eerst maar eens een hoortest toch? 

 

Strategie en aanvalsplan voor de braderie;

Stop-cotact.com bedacht met de afdeling marketing van Connect Hearing een plan om stelletjes, koppeltjes op leeftijd een snel-scan-kwisje te laten doen. Degene van het tweetal met de meeste punten werd winnaaar en kreeg een gratis hoortest aangeboden. Zo brachten we met hele reeks speelse vragen uit de praktijk mensen bij de feiten; "Wie van jullie zegt het vaakst; "wat zeg je? Wie van jullie beide zet de tv vaak het hardst?" Zo hadden we enkele leuke praktijkvragen waarmee we het wandelende publiek op de braderie direct op scherp kregen. We zouden ook niet vanuit onszelf informatie verstrekken over een hoortoestel. En je bent niet heel oud als je er eentje nodig hebt! Met de stopkracht van Stop-contact werd het winkelende publiek gescreend en op de stand van Connect Hearing aan haar medewerkers gekoppeld. Viktor had zich hiervoor verstoken in een opvallend en vrolijk quiz masters jasje. Dat past toch geheel op een braderie.

 

Het aanspreken

Op straat stelde Viktor voorbijgangers de vraag; "En mevrouw; Hoort u er nog een beetje bij? Wat???

Of u er nog een beetje bij hóórt? Ohh!!" en zo was de aandacht en de smile daar, dus ook de dopamineshot en ons eerste doel bereikt. De rest liep vanzelf. Vingers werden al snel over en weer gewezen. Als je niet meer goed hoort, bijvoorbeeld in groter gezelschap, dan haak je af. Je vangt bepaalde woorden niet meer op en je gaat gokken naar het gespreksonderwerp. Als het te veel of te moeilijk wordt zet je jezelf al snel op het zijspoor. En wat je niet hoort mis je niet. Slecht horen kan daarmee niet alleen lastig worden voor jezelf maar met name voor je omgeving.

En vandaar; als je niet meer goed hoort, hoor je er niet meer bij. Dat kan toch voor niemand prettig zijn? Niet voor jou én niet voor je omgeving.

 

Resultaat;

Vele kwisje werden door de koppeltjes afgenomen. Mensen gingen met een 'laat die hoortest komen gevoel' de stand af. We hebben met het team op een ongelofelijk leuke manier heel veel mensen kunnen spreken en hen er weer bij laten horen. Het thema, de boodschap en de uitvoering was tot in de puntjes verzorgd door de marketing afdeling van Connect Hearing zelf. En zo lieten we weer zien, dat als je als team opereeert en je doelen hoog zet, je als team tot hoge prestaties komt. Iedereen in Vleuten en Huizen hoort er vanaf vandaag weer bij! 

 

Hieronder een filmpje van 1,5 minuut waarin je ziet hoe we in 30 seconden een passant aanspraken, nieuwsgierig en enthousiast maakten om mee te doen met een hoortest. Meneer, hoort u er nog een beetje bij? Wat?? Of u er nog een beetje bij hóórt ... Ohh ...

 

 

 < Terug naar bewijmateriaal
"Vele gesprekjes zijn door Viktor tot stand gekomen dus het ging geweldig voor ons"
Tamara Tong Song, marketing manager bij Connect Hearing.
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008