raakt met lading
Stop-contact.com
Opdracht

Met relatief weinig middelen toch gemakkelijk contact maken op beurzen

Event

ExpoShow 2014

Stop-contact.com

Wat doet stop-contact?

Stop-contact.com richt zich op het verhogen van de ROI van vakbeursdeelnames door de leadgeneratie slimmer en leuker te laten verlopen. Dit lukt steeds weer door effectiever contact te maken met passanten op het gangpad en de strategie voor het onderhouden van dat contact slimmer te laten verlopen. Met de ludieke 'stop-contact-momentjes' en warme ludieke stand-communicatieconcepten brengt Stop-contact.com opdrachtgevers gemiddeld 6x meer leads. En daar draait het toch om?

Stop-contact.com brengt stopkracht en krachtige standcommunicatie. Zij ontwerpt voor elk bedrijf dé ludieke openingszin, dé krachtige verleidende triggers naar passanten op het gangpad. Stop-contact selecteert en enthousiasmeert zelfs tijdens de beursdagen voor uw standteam de waardevolle bezoekers en koppelt hen aan uw bedrijf.

Trefwoorden;
Stopkracht, leadgeneratie, creatieve stand-communicatieconcepten, contact maken & contact onderhouden, scherpe triggers, openingsvragen, Wow! slimme beursstrategie voor leadwerving, beursperformance, beurstraining, (interne) workshops.De organisatie had Stop-contact.com uitgenodigd om te spreken. Tijdens de twee beursdagen kreeg Viktor Luttikholt podium om een bezoekers te laten inzien 'hoe zij tijdens hun beursdeelnemers gemakkelijker en veelvuldiger contact kunnen maken met de juiste bezoekers'. De kern van mijn boodschap was; Laten zien wat jij als marketing- of salesmanager, in de voorbereiding naar een beurs, kunt doén zodat je team op de stand gemakkelijk tot scoren komt?

 

Hoe maak je gemakkelijker contact?

De presentatie van 45 minuten leverde hele nieuwe inzichten bij de aanwezigen. Bezoekers kregen eerst een spiegel voor. Daarin vele foto's van standperformances en standgedrag waarin ze zich duidelijk herkenden. Ja, er werd gelachen en niet voor niets ... Met behulp van het publiek werd de vraag beantwoord hoe dit nou komt. Tevens gaf ik mijn visie op een goede beursperformance en hoe vele bedrijven hierin te kort schieten. Daarna volgden handvatten voor verbetering. Ook een slimme strategie en aandacht voor je verhaal; ontwerp een stop-contactmomentje én een stand-communicatieconcept dat 'raakt met lading'. Echter, de start van je hele voorbereiding begint achteraan, bij de follow-up; Schrijf eerst heel concreet de stappen uit wat je in de follow-up met je bezoekers wilt gaan doen.

Door de presentatie heen werden voorbeelden aangehaald van succesvolle beursdeelnames uit eigen keuken.

 

Een enthousiaste bezoeker

Er was zelfs een dame in het publiek die een voorbeeld stand-conmmunicatieconcept van Lediberg herkende. Ze was zelf op die beurs in die stand geweest en vertelde laaiend enthousiast hoe zij op de stand tijdens Marcom 13 was ontvangen. Haar beleving in de geweldige referentie heeft ze als copywriter op een hele mooie manier beschreven, vertaald. 

 

Doel van deze standdeelname

Het doel voor Stop-contact.com was om bezoekers te laten zien hoe je met betrekkelijk weinig kosten en middelen voor een stand toch impact en resultaat kunt boeken op een beurs. Deze performance was ook de eerste beursdeelname waarin Stop-contact.com zelf als standhouder deelnam. Daarmee ondervond Viktor ook zelf ook hoe lastig het is om voor jezelf 'out of the box' te kijken, te denken. Natuurlijk heb ik ook een sparringspartner gezocht, Twan van Dommelen van Mediamixer en standbouwer Niels Hamming van CustomExpo te emmeloord.

 

De stand (slechts 8 m2) heb ik heel bewust klein gehouden. "Als je contactmaker bent dan moet je ook kunnen werken in een stand waarvoor beperkte budgetten en middelen voor handen waren. Contact maken moet je kunnen, zelfs al is je standwand slechts een zwart doek ... Het gaat om de communicatieve triggers, het verhaal, de impact die je maakt en dus over de vragen die je stelt.

 

Iemand binnen 1 minuut enthousiast krijgen is een professionele contactsport

Standteam komen op vakbeurzen alleen tot scoren als het team veelvuldig in contact komt met de juiste mensen" aldus Viktor Luttikholt. "Voor die teams heb ik een slimme tactiek. Ik werk met hen fysiek mee op hun stand.

 

3'- 12' en 1 minuut

Elke bezoeker, dus nu ook mijn eigen bezoekers, schat me in de eerste 3 seconden in of ie gediend is van mijn optreden, mijn openingsvraag in die situatie. Hij denkt "Waar kom ik in terecht en bevalt me dat?" Kan ik ontsnappen of wat gaat me dit brengen? Is mijn eerste openingsvraag pakkend en dus oké dan krijgt ik nog eens 12 seconden van deze vreemde bezoeker. In die zeer korte tijd bepaalt de bezoeker; Kan ik dit eten of word ik gegeten? In beide gevallen wil ie rennen; richting de stand of ver van je vandaan." Dat spel is razend interessant. Na die 12 seconden komen er wellicht wedervragen en is er echt ruimte voor verdieping, voor écht contact. Als je dan, in de minuut die volgt, iemand enthousiaster kan maken voor iets dan heb je hem gewonnen voor een gesprekje op de stand. Daar moet dan wel iets gebeuren wat hem net zo veel energie gaf als op het gangpad. Dat eerste stop-contactmomentje én het vervolg op de stand moet je vooraf dus heel goed overdenken en opzetten. Zo'n stop-contactmomentje moet je uitschrijven, doorspreken en eventueel op de stand heel creatief mee om kunnen gaan. elke situatie en reactie van de persoon is anders.

 

Win met oprechtheid en wees verschillig

Hier maak ik het grote verschil voor vele standteams. Door op deze manier creatieve concepten uit te werken lever ik gemiddeld 6 keer meer leads. En dat geloven de bezoekers, zeker als ze zelf staande worden gehouden. Het leeverde mij vele contactmomenten, vele contactgegevens en nu, een maandje later, vele vervolggesprekken. De ExpoShow werd zo voor stop-contact.com een razend succes.

 

Om de kracht van Stop-contact.com goed over te brengen wilde ik laten zien hoe belangrijk dat stop-contactmomentje is. Daar had ik immer een hele presentatie over gehouden. Het bewijs mocht Viktor Luttikholt als contactmaker op de stand leveren en het is een beetje flauw om van mezelf te zeggen; Het lukt me heel aardig ;P"

 

De boodschap

Op de standwand stonden duidelijke boodschappen over het eindresultaat mbt leadgeneratie, dus over 'wat Stop-contact.com zoal voor opdrachtgevers kan betekenen'; GEMIDDELD 6X MEER LEADS BIJ UW VOLGENDE BEURSDEELNAME en op de kleine standwand stonden concrete resultaten wat Stop-contact.com bij 4 opdrachtgevers had bereikt.

 

Leadformulier

Om informatie te verkrijgen van zowel standbouwers, alswel marketeers, sales- en communicatiemanagers heb ik een handig leadformulier opgesteld met enkele concrete vragen over hun beurservaringen. Daarmee konden bezoekers gemakkelijk informatie geven en krijgen. Het leverde mij heel veel bruikbare informatie voor een gerichte follow-up. Die is momenteel in volle gang. Zo bewees ik ook naar mezelf; Beurzen kunnen heel veel opleveren voor bedrijven!

 

Opmaak van het doek

Niet alleen had ik Twan van Dommelen als sparringspartner, ook werd het doek door hem ontworpen. De boodschap spatte van het het doek en knalde de beursvloer op. Twan is eigenaar van het reclamebureau Mediamixers dat al jaren geleden de huisstijl van Stop-contact.com ontwierp en momenteel bewaakt. 

 

De stand

We maakten gebruik van een standaard hoekstand met grijze wanden. Het blijkt heel gemakkelijk om voor die wanden je eigen custom made voorzet standwanden te zetten. Dat alles werd verzorgd door Niels Hamming van CustomExpo uit Emmeloord. De bedrukking van het doek en het inframen ervan werd ook door hen verzorgd.

 

Super dank aan deze laatste twee genoemde partijen! < Terug naar bewijmateriaal
"Wat het meest opviel was dat jij als enige mensen écht aansprak"
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008