raakt met lading
VBI
Opdracht

Breng een wow-effect met een kick off op de vooravond voor de beurs.

Event

Bouwbeurs, februari 2011 Jaarbeurs Utrecht

VBI

VBI is Europa’s grootste producent van kanaalplaatvloeren. De 800 toegewijde medewerkers hebben maar één gemeenschappelijk doel voor ogen: het creëren van meerwaarde door  passende oplossingen, innovaties, betrouwbaarheid en ondersteuning.

De 800 toegewijde medewerkers hebben maar één gemeenschappelijk doel voor ogen: het creëren van meerwaarde door  passende oplossingen, innovaties, betrouwbaarheid en ondersteuning.

Kick off of Workshop
Een kick off zou volgens Stop-contact.com niet het beoogde effect hebben op de resultaten van het team. Alleen een dosis peptalk, zonder aanreiking van de juiste middelen of technieken brengt standmedewerkers eerder in verlegenheid. Er kwam een workshop voor in de plaats, een week voordat de bouwbeurs zou beginnen.  Standmedewerkers leerden hier hoe ze de bezoekers van VBI op 1000 m2 standoppervlak bij de kern van hun boodschap konden brengen: “VBI zet de bouwvisie op zijn kop”.

Aanpassing van concept
Om bezoekers niet te laten verdwalen adviseerde Stop-contact.com om kleine maar belangrijke aanpassingen te maken op het standconcept. De routing en het demohuis werd omgetoverd tot een klein 'Lunapark' waar bezoekers iets zouden moeten beleven. Met speelse infobordjes en teksten op de muur creëerden we bezienswaardigheden, interessevragen en mogelijkheden voor feedback. Zo presenteerde VBI een nieuwe bouwvisie die zijn tijd ver vooruit loopt.
Bezoekers werden aan het einde van de routing opgevangen en op de foto gezet . Daar werden ze op de kop, hangend aan het plafond, afgebeeld. Hiermee benadrukten we de boodschap op het beursplein; “VBI zet de bouwvisie op de kop”. Die foto gaf bezoekers een blijvende herinnering, een comfortabele woning.

Hoge spirit
Niet door de Kick off maar door in de workshop het gehele concept voor te leggen kregen we de spirit onder de standmedewerkers. Ze konden zelf meedenken over het 'hoe, wat en door wie'. “Voor het eerst dat zoiets bij VBI gedaan wordt en het maakt onze taken heel duidelijk”. Ieder bracht zijn eigen kennis en ideeën binnen en deelde met elkaar de taken en verantwoordelijkheden. Het aantal leads oversteeg ieders verwachting. Een super ervaring voor de volgende beursaanpak.

< Terug naar bewijmateriaal
“Voor het eerst dat zoiets bij VBI gedaan wordt en het maakt onze taken heel duidelijk”
Dennis Duffels - Head of Sales at VBI
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008