raakt met lading

Diensten van Stop-contact voorafgaand en tijdens uw beursdeelname

Effectief contact maken met uw doelgroep.

 

Alle diensten van Stop-contact.com zijn gericht op het verkrijgen van waardevol, effectief en veelvuldig contact tussen uw sales-/standteam en uw doelgroep. Met Stop-contact komen standteams gemakkelijker en vaker in contact met bezoekers die er écht toe doen. Het levert opdrachtgevers gemiddeld 6x meer bruikbare leads. De diensten zijn inzetbaar tijdens - of in de voorbereiding van klant-events als: beurzen, congressen, presentaties, braderie, nieuwjaarsreceptie, openingen etc. Kom verder!

TIJDENS DE BEURS

 

1) Ontwerp Stop-contactmoment: verhogen van toestroom standbezoekers 
Als geen ander weet Stop-contact uit de passantenstroom voor uw stand binnen één minuut bezoekers uit uw doelgroep te selecteren, een latente behoefte boven te halen en enthousiast te maken voor het vinden van een mogelijke oplossing op uw stand. Uitgeselecteerde passanten die anders als potentiele kans uw stand voorbij waren gelopen worden gekoppeld aan uw standteam. Uw stand komt zo 3-6 keer vaker in contact met bezoekers die er écht toe doen. "Niet zo zeer de eerste vraag is van belang, maar nog veel meer de vier vragen erna".

 

Stop-contactmomentjes altijd maatwerk
Vanaf het gangpad laat Viktor bezoekers stoppen met een hele gerichte vraag die ~raakt met lading. Het is het begin van de 6 stappen van het customer-stand-scenario die door vele teams wordt weggelaten: een doodzonde zoals beursteams momenteel tijdens hun deelname met deze passieve houding kansen voorbij laten lopen.

 

Direct inzetbaar; Ongetwijfeld heeft u een eigen stand scenario opgezet voor uw team. Met die informatie kan ik voor elk team in relatief korte voorbereidingtijd komen tot een ontwerp van een stop-contactmoment. Bel of mail me ook gerust als de beurs déze week al plaatsvindt. Alle triggers voor het contact maken worden toegespitst op de behoeften van uw doelgroep en de boodschap die uw team vervolgens gaat brengen. 

 

VOOR DE BEURS

 

2) Het Klankbordgesprek: Hoe kun je resultaat verhogen?

Het Klankbordgesprek duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en is speciaal bedoeld voor sales-, marketing- of communicatiemanagers die een slimme manier zoeken om hun aantal en kwaliteit van gesprekken drastisch te verhogen. Het biedt u mijn slimme manier van werken en de 6 stappen van het customer stand scenario waarmee u bezoekers kunt verrassen, veranderen en veroveren.   

 

3) Het ontwerpen en ontwerpen van het customer stand scenario 

Wil je dat een bezoeker na de beurs iets anders gaat doen, iets gaat laten of nooit meer zal vergeten dan kun je ene blauwdruk maken voor je standteam hoe ze dat kunnen bereiken. In een 6 stappenplan bepalen we hoe we de toestroom vanaf het gangpad verhogen, wat we per stap gaan zeggen en doen en hoe komen van behoeftevraag, inzicht en vooruitzicht.

Om de juiste kleur, vorm en inhoud te verkrijgen zullen we een 3-5 tal gesprekken  hebben. 

Hier een voorbeeld van zo'n concept uit het beurzenvakblad Expovisie. Daarbij heeft Stop-contact vele referentie van opdrachtgevers die aangeven in hoeverre de aanpak hun team heeft geholpen.

 

4)  Incompany standtraining, beurstraining 

Pas als er een stand scenario en het grove script van de 6 stappen van de stand-journey hebben ingevuld/beschreven wordt het plan duidelijk voor het team. Dan pas kunnen we via een training dit plan overdragen en de taken en acties verdelen. 

 

5) Stop-contact Academy; Beurstraining aan professionals

Deze training is vooral bedoeld voor marketing-, sales en communicatiemanagers en andere beursconcept verantwoordelijke professionals en wordt veelal aangevraagd door beursorganisaties.

Stop-contact geeft beurstraining aan marketeers en communicatie-, sales- en alle beursverantwoordelijk managers. Dit gaat niet zo zeer over vriendelijk kijken en correct gedrag van standteams. Dit gaat erover de opzet en inhoud van een slim en krachtig aanvalsplan. We geven marketter én salesmanager een blauwdruk waarmee ze hun team kunnen faciliteren. Het stand scenario en bezoekers flow wordt hier in 6 stappen opgedeeld en gepresenteerd. Opdrachtgevers zijn veelal beursorganisaties of de afdeling HR van grotere bedrijven.

Stop-contact gelooft niet in de meerwaarde van een 'standaard beurstraining'. Veel fouten die op stands worden gemaakt ontstaan omdat standteams niet goed worden gefaciliteerd met een verhaallijn. En juist een krachtige boodschap, verpakt in een goed en aantrekkelijk verhaal, brengt beleving op de stand. Dus ... We gaan niet praten over telefoons, nette schoenen en een glimlach. Die fouten worden vanzelf opgelost als je met een cblauwdruk komt voor een cretief script. 

 

In deze workshop worden benodigde stappen doorlopen om te komen tot het stand scenario. Hoe bouw je dat op, geef je dat kleur, vrorm en inhoud? Hoe komt u tot het juiste stand scenario? Het team vraagt om een blauwdruk en als dat ontbreekt dan gaan ze al snel hangen, met elkaar ipv met bezoekers praten. Hier worden de 6 stappen van het stand scenario voor de bezoeker én het team voorgelegd en opgebouwd.

Alles staat in het teken van het ontwerp van een krachtig creatief beursplan waarmee jij je team kunt faciliteren zodat zij meer en betere gesprekken hebben met hun bezoekers. Deze workshops zijn veelal in opdracht van beursorganisaties  (o.a. MECC-academy en Microcentrum).

 

Hoe raak je tijdens de beursdagen de bezoekers met lading? Hoe maak je optimaal gebruik van het gangpad? Vele voorbeelden van communicatieconcepten vindt u onder Bewijsmateriaal.  Misschien kunt u binnenkort er al een bijwonen. Interesse? Gewoon eens bellen op 0633082505

 

Referentie Lohmann & Rauscher "Viktor van Stop-contact.com raakt en verrast bezoekers echt! Hij maakt passanten in mum van tijd bewust van iets. Het worden dan keuzes die ze zelf willen maken. Daarbij kregen we van de Congresorganisatie in het MECC een award voor de drukst bezochte stand met de beste communicatieve triggers. De dagen werden voor onze gasten en ons team echt een feestje, super!"

 

Referentie van Cisco Nederland; InfoSecurity & Storage nov 2015, Patrick Janssen, Marketing Lead Netherlands
"Viktor, bedankt voor de fijne samenwerking voorafgaand, tijdens en na afloop van dit event. In een zeer korte tijd heb je een concept neergezet wat ons heeft geholpen om een succesvolle beursdeelname te realiseren.
Je flexibiliteit, creativiteit en enthousiasme op de stand heeft inspirerend gewerkt. Bedankt!
"

 

Over hoe je effectief contact maakt en selecteert, over stopkracht, story-line en stand scenario, klankbordgesprekken en workshops ten behoeve van leadgeneratie op beurzen
Viktor Luttikholt, Stop-contact.com
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008