raakt met lading

Diensten van Stop-contact voorafgaand en tijdens uw beursdeelname

Effectief contact maken met uw doelgroep.

 

Alle diensten van Stop-contact.com zijn gericht op het verkrijgen van waardevol, effectief en veelvuldig contact tussen uw sales-/standteam en uw doelgroep. Standteams komen vaker en gemakkelijker in contact met bezoekers. Het levert opdrachtgevers gemiddeld 6x meer bruikbare leads. De diensten zijn inzetbaar tijdens of in voorbereiding van klantevents als beurzen of incompany Events, presentaties, een braderie, nieuwjaarsrecptie, openingen etc. Kom verder!

Diensten tijdens en vóór de beurs;

 

1) Tijdens de beurs; Stopkracht op de kop van uw stands.
Stop-contact levert professionele stopkracht op de kop van uw stand. Tijdens stop-contactmomentjes selecteert hij bezoekers voor uw stand. Zo laat hij passanten stoppen, maakt contact, enthousiasmeert aan de hand van rake vragen, selecteert en koppelt enthousiast gemaakte bezoekers aan uw standteam. Standteam komen zo vaker en gemakkelijker in gesprek met de juiste mensen. "Het is niet zo zeer de eerste vraag die belangrijk is, maar meer de 4 vragen erna".

Direct inzetbaar; Gezien de relatief korte voorbereiding die ik nodig heb, kan hulp tot kort voor de beurs nog worden ingeschakeld. Bel of mail me ook gerust als de beurs déze week al plaatsvindt.

 

Stop-contactmomentjes altijd maatwerk
Om op het gangpad bezoekers te ~raken met lading en écht contact te maken ontwerpt stop-contact 'stop-contactmomentjes' op maat, toegespitst op uw doelgroep, de situatie voor uw stand. Direct inzetbaar; Gezien de relatief korte voorbereiding die ik nodig heb, kan hulp tot kort voor de beurs nog worden ingeschakeld. Bel of mail me ook gerust als de beurs déze week al plaatsvindt. 

 

2) Vóór de beurs; Het Klankbordgesprek

Het Klankbordgesprek duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en is speciaal voor beursverantwoordelijke (project) managers. In dit gesprek ontvangt u advies en tips, kunnen we sparren over de inhoud van werkvorm en de strategie waarmee uw standteam effectief contact kan maken op de stand. Ongetwijfeld komen er vele creatieve ideeen boven om in te zetten in het beursplan. Een mooie kennismaking ook met de werkwijze en waarde van stoppingpower van Stop-contact.com.

 

Het Klankbordgesprek is ook een prima manier om te reflecteren, vragen te stellen, om feedback te krijgen over uw eigen beursplan. We kijken; Wat werkt wel en wat werkt straks niet? Ieder bedrijf dat haar beursdeelnames serieus neemt wil dat straks het geïnvesteerde geld ook het maximale resultaat brengt. Voor ieder standteam is het ook prettig te weten; Hoe? Grote kans dat de boodschap verpakt gaat worden in een krachtige story line. Indien gewenst vinden we passende gadgets, krachtige triggers voor de uitnodiging, de standflow en slimme strategie om in gemakkelijk contact te komen/te blijven met bezoekers, zowel tijdens als na de beurs.  Meer weten? Bel Viktor op 0633082505

 

3) Vóór de beurs; Het ontwerp van een creatief 'mondeling communicatieconcept'

Wil je een boodschap overbrengen zodat ie blijft hangen, dan doe je er goed aan deze te verpakken in een spraakmakend verhaal, een krachtige story-line. Heeft u zo'n communicatieconcept of verhaallijn nog niet ontworpen dan wordt het lastig om bezoekers te verrassen, te veranderen en te veroveren. Stop-contact weet als geen ander hoe je aan de hand van zo'n concept bezoekers betrekt, verleid, aandacht geeft etc. Een communicatieconcept wordt altijd op maat van uw product, dienst en boodschap neergezet en uitgewerkt. Hier een voorbeeld van zo'n concept uit het beurzenvakbelad Expovisie

 

Vanaf de stop-contactmomentjes op het gangpad tot het afscheid na het gesprek op de stand vertrek wordt de standflow van de bezoeker in duidelijke stappen uitgewerkt. Bezoekers worden betrokken, krijgen aandacht volgens een vooraf opgezet scerario. Als de verhaallijn voor de standbemanning duidelijk is kunnen ze binnen de marges het verhaal in gesprekken op geheel eigen manier mondeling invullen. Het script geeft wel houvast. Heel prettig om als team op deze manier naar eenzelfde doel te werken, vanuit een strategie, een duidelijk plan, met taken en acties. Samen met de verantwoordelijk sales-/marketing manager wordt dit concept in stappen opgebouwd.

 

4) Vóór de beurs; Incompany workshop, standtraining, beurstraining
Als we het communicatieconcept en de wijze van werken hebben bepaald dan kunnen we het hele plan overdragen aan het standteam en alle betrokkenen. Wat we gaan doen en hoe we als team te werk gaan wordt zo besproken in een workshop. Daar worden gewenste taken verdeeld en de uitvoering van alle acties voor op de stand besproken, geoefend of voorgedaan, ingelezen. Altijd maatwerk en afgestemd op uw wensen.

 

We werken toe naar een helder doel. Samen met de afdeling marketing presenteren we hier het beursplan, de verhaallijn, de strategie van werken en wordt het team uitgedaagd om de juiste vragen in te brengen. Natuurlijk ook de do's and don'ts, gedrag op de stand.

 

5) Stop-contact Academy; Beurstraining aan professionals

Stop-contact geeft beurstraining aan marketeers en communicatie-, sales- en alle beursverantwoordelijk managers. Dit gaat niet zo zeer over vriendelijk kijken en correct gedrag van standteams. Dit gaat erover de opzet en inhoud van een slim en krachtig aanvalsplan. In deze workshop worden benodigde stappen doorlopen om te komen tot een krachtige standperformance. Wat kunt u voorafgaand aan de beurs opzetten zodat uw team beter zal presteren? Hoe komt u tot het juiste stand-communicatieconcept voor de leadgeneratie. Hoe raak je tijdens de beursdagen de bezoekers met lading? Hoe maak je optimaal gebruik van het gangpad? Vele voorbeelden van communicatieconcepten vindt u onder Bewijsmateriaal. Deze workshops zijn veelal in opdracht van beursorganisaties  (o.a. MECC-academy en Microcentrum). Misschien kunt u binnenkort er al een bijwonen. Interesse? Gewoon eens bellen.

 

Stop-contact gelooft niet in de meerwaarde van een 'standaard beurstraining'. Veel fouten die op stands worden gemaakt ontstaan omdat standteams niet goed worden gefaciliteerd met een verhaallijn. En juist een krachtige boodschap, verpakt in een goed en aantrekkelijk verhaal brengt leven op de stand. Dus ... We gaan niet praten over telefoons, nette schoenen en een glimlach. Die fouten worden vanzelf opgelost als je een krachtige performance weet neer te zetten.  We werken van achteren naar voren en starten met een slimme opzet van de follow-up.

 

Referentie Lohmann & Rauscher "Viktor van Stop-contact.com raakt en verrast bezoekers echt! Hij maakt passanten in mum van tijd bewust van iets. Het worden dan keuzes die ze zelf willen maken. Daarbij kregen we van de Congresorganisatie in het MECC een award voor de drukst bezochte stand met de beste communicatieve triggers. De dagen werden voor onze gasten en ons team echt een feestje, super!"

 

Referentie van Cisco Nederland; InfoSecurity & Storage nov 2015, Patrick Janssen, Marketing Lead Netherlands
"Viktor, bedankt voor de fijne samenwerking voorafgaand, tijdens en na afloop van dit event. In een zeer korte tijd heb je een concept neergezet wat ons heeft geholpen om een succesvolle beursdeelname te realiseren.
Je flexibiliteit, creativiteit en enthousiasme op de stand heeft inspirerend gewerkt. Bedankt!"

 

Over hoe je effectief contact maakt en selecteert, over stopkracht, story-line en stand scenario, klankbordgesprekken en workshops ten behoeve van leadgeneratie op beurzen
Viktor Luttikholt, Stop-contact.com
contactgegevens / adres
Ringdijk 13B
1097 AA Amsterdam
info@stop-contact.com
stop-contact.com
+31(0)20 772 8008